Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση κρατάει την Ελλάδα όρθια, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ψεύτες!

Ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για τους χειρισμούς της πανδημίας του κορονοϊού από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - Τι είπε για τις πλημμύρες στα Τενάγη των Φιλίππων

«Η Κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρωινή 93,7» και τον δημοσιογράφο Ν. Γενικόπουλο, σχολιάζοντας τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Λαζαρίδης εγκάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επειδή «κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ‘’ξεχνούν’’ να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάϊο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε. Τελικά, από το “Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” το 2014, στο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” το 2020, για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τσιγάρο δρόμος».

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεμήνυσε ο κ. Λαζαρίδης, «προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Εμείς θα κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα. Για να το πω με όρους της τρέχουσας καθημερινότητας: Εμείς μένουμε όρθιοι, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν ψεύτες».

Τα μέτρα που τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή, σημείωσε, «έχουν δημοσιονομικό κόστος 6,8 δις ευρώ ή 3,5% του ΑΕΠ που βρέθηκαν από την αναθεώρηση του Προϋπολογισμού. Όταν έχεις τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις, καλείσαι να λάβεις και αντίστοιχες αποφάσεις. Αυτό το 3,5% είναι μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ε.Ε., που είναι στο 2%. Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλα 3 δις που είναι από ευρωπαϊκούς πόρους. Επειδή μάλιστα εξελίσσονται τα πράγματα μέρα με τη μέρα, εδώ είμαστε, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, να κάνουμε ό,τι επιπλέον χρειαστεί».

Αναφορικά με το πρόβλημα των επανειλημμένων πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε την ανάγκη άμεσης σύστασης ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτων της παρατενάγιας περιοχής, δεδομένου ότι η γεωγραφική της θέση – ανήκει σε τρεις διαφορετικές Π.Ε. και πολύ περισσότερους Δήμους – προκαλεί σοβαρά προβλήματα συνεννόησης και καταλήγει στην αντιμετώπιση του θέματος με όρους στενά τοπικού συμφέροντος και όχι ως σύνολο.