Συμπαράταξη Πολιτών για Μανώλη Γλέζο: Να τιμήσει ο Δήμος Καβάλας έναν μαχητή της πρώτης γραμμής

Βέρρος-Μουρτασάγας-Σωτηριάδης ζητούν από τη Διοίκηση του Δήμου να δοθεί «τιμής ένεκεν» το όνομα του αγωνιστή της Αριστεράς σε δρόμο, πλατεία ή δημοτικό κτίριο

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστα Πεφάνη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών ζητούν ο Δήμος να τιμήσει τον Μανώλη Γλέζο που «έφυγε» από τη ζωή μόλις λίγες μέρες πριν, στις 30 Μαρτίου 2020 [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Οι κ.κ. Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδη κοινοποιούν την επιστολή τους στον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη αλλά και στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων-Εκδηλώσεων και Ονοματοδοσίας Οδών και Πλατειών-Συνοικιακών Συμβουλίων Θόδωρο Παπαδόπουλο, ζητώντας να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία έτσι ώστε να δοθεί το όνομα «Μανώλης Γλέζος» σε οδό, πλατεία ή δημοτικό κτίριο της Καβάλας «ως ελάχιστος φόρος τιμής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής των συμβούλων της Συμπαράταξης Πολιτών.

Οι αγώνες του Μανώλη Γλέζου θα μας εμπνέουν και θα παραμείνουν φωτεινά παραδείγματα στο διηνεκές…

«Κύριε Πρόεδρε,
Σας αποστέλλουμε τη συγκεκριμένη επιστολή το περιεχόμενο της οποίας αφορά τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Ένας άνθρωπος σύμβολο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ήταν ο πρώτος που σήκωσε ανάστημα στο ναζισμό, ταπεινώνοντας τη σημαία του Χίτλερ.

Η Συμπαράταξη Πολιτώνκαταθέτει ως αίτημα-πρόταση την ονοματοδοσία οδού ή πλατείας ή δημοτικού κτιρίου με το όνομα του Μανώλη Γλέζου σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Η συμβολή του Μανώλη Γλέζου στον διαρκή αγώνα για αξιοπρέπεια, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας!

Η πράξη μας αυτή θα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για να θυμόμαστε έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής οι αγώνες του οποίου θα μας εμπνέουν και θα παραμείνουν φωτεινά παραδείγματα στο διηνεκές».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Άρης Βέρρος
Νίκος Μουρτασάγας
Σωτήρης Σωτηριαδης