Μακάριος Λαζαρίδης: Η κοινωνία «αγκαλιάζει» την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας - Τι σχολίασε για τις αποφάσεις του Eurogroup και τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την Κυβέρνηση

«H Κυβέρνηση και o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, έβαλαν πρώτα και πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο. Θέλουμε την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι -αν είναι δυνατόν- εδώ για να ξεκινήσουμε μαζί την προσπάθεια να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και τη δημοσιογράφο κυρία Ν. Γιάμαλη.

Η κοινωνία, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, έχει «αγκαλιάσει» την συγκεκριμένη πολιτική, όπως αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις και δήλωσε βέβαιος πως «στο τέλος, ενωμένοι, θα κερδίσουμε και αυτόν τον “πόλεμο”».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού κρίσιμου Eurogroup, ο κ. Λαζαρίδης μίλησε για μια κατ’ αρχήν «ικανοποιητική συμφωνία που προσφέρει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Έρχεται μάλιστα να συμπληρώσει τις πρόσφατες θετικές αποφάσεις για δημοσιονομική ευελιξία και ενίσχυση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Αυτή η συμφωνία, εκτίμησε, «είναι η αρχή μιας σειράς άλλων αποφάσεων. Δεδομένου ότι η ιστορία της Ευρώπης είναι μια ιστορία συμβιβασμών, πιστεύω ότι έχουμε και άλλα βήματα να δούμε στο έργο. Όπως σωστά είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Μ. Σεντένο, δεν υπάρχουν ταξιδιώτες πρώτης θέσης στην κρίση του κορονοϊού. Είτε θα βουλιάξουμε είτε θα κολυμπήσουμε μαζί».