«Προφητικός» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συγκεντρώσεις μεταναστών, ασθενών με κορονοϊό, στα τουρκικά παράλια

Πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε πει σε ραδιόφωνο της Μελβούρνης ότι η Τουρκία «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και αυτό το "εργαλείο" για να πιέσει την Ελλάδα ή την ΕΕ»-Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών από Λέσβο μέχρι Έβρο

Για συγκεντρώσεις μεταναστών, ασθενών με κορονοϊό, στα τουρκικά παράλια κάνουν λόγο πληροφορίες, καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία επιχειρεί να τους προωθήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, από έγκυρες πληροφορίες έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από camps εσωτερικού με λεωφορεία και πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζάρ Κουλέ, απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου και η Τουρκία φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να τους μεταφέρει στην Ελλάδα με οργανωμένο σχέδιο.




Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στρατοχωροφυλακή και Τουρκική αστυνομία παίζουν τον ίδιο ρόλο που έπαιζαν και στον Έβρο, δηλαδή τους κατευθύνουν και τους οδηγούν, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμαν Σοϊλού ο οποίος είχε πει ότι θα εξακολουθήσουν να στέλνουν μετανάστες στην Ευρώπη, ενώ εσχάτως δήλωσε ότι η Τουρκία απαλλάσσεται από τα κρούσματα κορονοϊού στέλνοντάς τα… αλλού.

«Προκάλυμμα» οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών

Παράλληλα, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020 ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 το οποίο εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λέσβο στα 22.000 πόδια στις 16:28 μ.μ. και ένα λεπτό αργότερα ξαναπέταξε πάνω από το νησί στα 24.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, με την ΕΡΤ να αναφέρει ότι τα τουρκικά αεροπλάνα πέταξαν και πάνω από Λήμνο και Έβρο.

Εκτιμάται ότι οι εν λόγω υπερπτήσεις έγιναν γιατί αποκαλύφθηκαν οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης με την προώθηση των μεταναστών, ενώ με την αποκάλυψη των προθέσεών αυτών και την άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών δυνάμεων (Λιμενικό Σώμα, ΕΛ.ΑΣ. και Ενόπλων Δυνάμεων) τα τουρκικά μαχητικά δεν δίστασαν να κατεβούν στα 5.000 πόδια βορείως της Λέσβου όπου επιχειρούσε το αεροσκάφος της FRONTEX (Βρετανικό) και να το παρενοχλήσουν.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί αυτό το “βιολογικό όπλο” εναντίον της Ελλάδας»

O υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο “Fresh Radio” της Μελβούρνης, έκανε λόγο για «μία απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, μία απειλή αποσταθεροποίησης», αναφερόμενος στις πρακτικές τις οποίες ακολουθεί τώρα η Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

«Αυτό το κακό, η πανδημία του κορονοϊού, ξέρετε μπορεί να δημιουργεί σκέψεις και ιδέες στους πονηρούς. Δεν θα ήθελα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά ετοιμαζόμαστε και γι’ αυτό το ενδεχόμενο, να χρησιμοποιηθεί αυτό το “βιολογικό όπλο” εναντίον της Ελλάδας, δηλαδή να στέλνονται πλέον οργανωμένα μετανάστες, οι οποίοι έχουν προσβληθεί δυστυχώς από την αρρώστια προκειμένου να μπούνε στο ελληνικό και επομένως ευρωπαϊκό έδαφος» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Fresh News” και στους κ. κ. Ιορδάνη Ψωμόπουλο και Γιάννη Σοφιανό.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

Ο κ. υπουργός συνέχισε αναφέροντας: «Και αν ο Έβρος δεν είναι πρόσφορη λύση πλέον, αφού εκεί η απόπειρα απέτυχε, τα θαλάσσια σύνορα είναι μία άλλη υπόθεση. Και γι’ αυτό τώρα, μαζί με την υπόλοιπη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και φυσικά σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και υπό την εποπτεία του Γραφείου του Πρωθυπουργού και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ετοιμαζόμαστε και εξετάζουμε όλα τα σενάρια. Αλλά το στοιχείο που κάνει εδώ τη διαφορά, σε σχέση με συμπεριφορές προηγούμενων ετών, είναι ότι όλο αυτό θα μπορούσε να είναι μία απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, μία απειλή εσωτερικής αποσταθεροποίησης και επομένως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε βάζοντας μπροστά την αποτροπή. Και ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

«Έχουμε να κάνουμε με έναν γείτονα», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «που παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του από την ασθένεια -μεγαλύτερο από ό,τι μας έλεγε ή έλεγε σε όλον τον κόσμο στην αρχή αυτής της περιπέτειας- δεν θα διστάσει ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει κι αυτό το “εργαλείο” για να πιέσει την Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για να αντιμετωπίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία».

«Το καλό σε όλη αυτήν την ιστορία», είπε, «είναι ότι μέσα από τη σθεναρή αντίδραση της Ελλάδας αφυπνίστηκε και η Ευρώπη, η οποία κατάλαβε τι παιχνίδι παίζεται και πως η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και ανθρώπους δυστυχώς για να πετύχει γεωπολιτικά και οικονομικά οφέλη…».

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν σαφής: «Εάν η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί, εδώ είμαστε για να βρούμε τους τρόπους. Αλλά αν επιμένει έτσι, με τον νόμο της ισχύος, το νταηλίκι, αν θέλετε, τότε δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα… Όπως έχουμε προστατέψει και στο παρελθόν τα ευρωπαϊκά σύνορα, προστατεύοντας τα δικά μας σύνορα, δε θα διστάσουμε να το ξανακάνουμε και στο μέλλον, είτε μας βοηθήσουν είτε όχι».

Για τους Ευρωπαίους εταίρους ειδικότερα, ανέφερε ο κ. υπουργός ότι «κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο”, δεν είναι πλέον ο “αποδιοπομπαίος τράγος”, αλλά είναι ο φρουρός των ευρωπαϊκών συνόρων και γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθηθεί και να αντιμετωπίζεται πλέον ως σοβαρή και αξιόπιστη χώρα», προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε παρά μόνο τον κακό μας εαυτό, αυτό λέω όπου στέκομαι και όπου βρίσκομαι. Τίποτε άλλο…».