Μακάριος Λαζαρίδης: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η στήριξη των ανέργων

Ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για τα νέα μέτρα στήριξης κοινωνικών ομάδων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Τη λήψη ενός πλέγματος πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι, εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που διανύουμε, γνωστοποίησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Καβάλας 96,3» και τον δημοσιογράφο Σάκη Ασβεστά.

«Παράλληλα με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που θα λάβουν οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι, όπως εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας και με την ταυτόχρονη υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και εξήγησε:

«Κατ’ αρχάς, τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας. Επίσης, τον Μάιο ξεκινά πρόγραμμα για 36.500  άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα ακολουθήσουν νέα προγράμματα που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους. Θυμίζω ότι έχει δοθεί δίμηνη παράταση για όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, καθώς και σε αυτούς που το επίδομά τους θα λήξει τον Απρίλιο», τόνισε.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεδειγμένα  νοιάζεται για όλους τους Έλληνες. Έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία δύο μεγάλες και ταυτόχρονες κρίσεις, της πανδημίας και του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Πλέον η χώρα μας, από “μαύρο πρόβατο” που ήταν μέχρι πρότινος, είναι σήμερα μια χώρα παράδειγμα προς μίμηση. Και έτσι θα συνεχίσει».

Κληθείς να σχολιάσει τη δημιουργία του εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στα Λιμενάρια, έκανε λόγο για «σημαντική εξέλιξη, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η Θάσος έχει πληγεί επανειλημμένα από καταστροφικές πυρκαγιές και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες θλιβερές καταστάσεις».