Μακάριος Λαζαρίδης: Θυμόμαστε και τιμούμε τους ήρωες της Μάχης του Παλαιοχωρίου. Αθάνατοι!

Η ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συμπλήρωση 107 χρόνων από τη μάχη η οποία δεν επηρέασε τις εξελίξεις μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε ευρύτερο

Αισίως την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 συμπληρώθηκαν 107 χρόνια από τη Μάχη του Παλαιοχωρίου, όταν οι κάτοικοι του χωριού, μαζί με λίγους στρατιώτες, υπερασπίστηκαν τον τόπο τους, απωθώντας τους Βουλγάρους, με την περιοχή του Παγγαίου να βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών γεγονότων, ενώ οι μάχες στο Παγγαίο δεν ήταν απλές τοπικές μεθοριακές συγκρούσεις, αλλά επί της ουσίας επηρέασαν το πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό φάσμα των εξελίξεων ανάμεσα στον Α΄ και Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, καθώς και την εξέλιξη του δεύτερου.

Ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, με μια λιτή ανάρτηση αναφέρθηκε στην ιστορική επέτειο, τονίζοντας ότι «Θυμόμαστε και τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας».

Η ανάρτηση του Μακάριου Λαζαρίδη

107 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τη Μάχη του Παλαιοχωρίου. Μια μάχη που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του Β´ Βαλκανικού Πολέμου. Θυμόμαστε και τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας. Αθάνατοι!