Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Τι θα γίνει με την Καλαμίτσα το καλοκαίρι και οι απαντήσεις για το νέφος από τη ΒΦΛ

Τι απάντησε ο δήμαρχος Καβάλας στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων για τη ΔΕΥΑΚ και για τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο-Οι διαβεβαιώσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και η έμφαση στην κοινωνική πολιτική-Ο... «ακατανόμαστος» και η «συμφωνία με τον διάβολο»

Αρκετά ήταν τα ερωτήματα τα οποία έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, κατά τη τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου 2020.

Το ενδιαφέρον στα προ ημερησίας θέματα επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τον κ. Μουριάδη να τονίζει ότι «έχει προσφέρει σημαντικό έργο χάρη στις ευσυνείδητες εργαζόμενες. Θέλω να προστατεύσω τις εργαζόμενες και κοιτάζουμε πώς θα λύσουμε το πρόβλημα με μια τροπολογία την οποία έχουμε προωθήσει και στους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας, ούτως ώστε να μπορέσουν με Νόμο οι εργαζόμενες να περάσουν στο “Βοήθεια στο Σπίτι” που πηγαίνει στον δήμο και να μην χρειάζονται ΑΣΕΠ. Καμία από τις κυρίες δε θα μείνει άνεργη».

«Θα κάνω κολεγιά και με τον διάβολο για να προχωρήσουν τα θέματα του τόπου»

«Έχετε κάνει κολεγιά κύριε δήμαρχε με τον ακατανόμαστο (σ.σ.: αναφερόμενος στον Μακάριο Λαζαρίδη) και αποκλείσατε μια εκπρόσωπο της Καβάλας στο Κοινοβούλιο. Γιατί δεν στείλατε την τροπολογία στην κ. Ελευθεριάδου;», ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Πολιτών, Νίκος Μουρτασάγας, με τον κ. Μουριάδη να απαντάει ότι «Δεν το στείλαμε στην Ελευθεριάδου, έχετε δίκιο, θα επανορθώσω και φυσικά δεν το έκανα επίτηδες. Αλλά θα κάνω κολεγιά και με τον διάβολο αν χρειαστεί για να προχωρήσουν τα θέματα της πόλης. Από την άλλη, δεν είδα ποτέ την κ. Ελευθεριάδου να έρχεται για να μάθει τα προβλήματα του δήμου».

«Η ΔΕΥΑΚ έχει ανοιχτές τις πόρτες της για όλους»

Απαντώντας στον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, Μάκη Παπαδόπουλο, όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ, ο δήμαρχος Καβάλας σημείωσε ότι θα σταλούν αναλυτικά στοιχεία για όλα τα οικονομικά στοιχεία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους«ενώ μπορείτε να ρωτήσετε και εσείς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Οι πόρτες της είναι ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο».

Η ακτή Καλαμίτσας, οι παρεμβάσεις και ο κορονοϊός

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στις παραλίες, ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι δεν θα αφεθούν στην τύχη τους και θα γίνουν οι δέουσες παρεμβάσεις, έχοντας υπόψιν, όμως και το θέμα του συνωστισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μετάδοση του κορονοϊού. «Θα καθαριστούν οι ακτές, αλλά δεν θα μπουν καρέκλες. Και η Καλαμίτσα θα καθαριστεί και θα φτιαχτεί, ασχέτως αν δεν είναι του δήμου, καθώς εγκυμονεί κινδύνους συνωστισμού, πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο δήμαρχος.

«Να ληφθούν μέτρα για τη δυσοσμία από τη ΒΦΛ»

Όσον αφορά τη δυσοσμία από τη ΒΦΛ τις τελευταίες μέρες, ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι «δεν πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου οι μεν θα τα βάζουν με τους δε. Απευθύνθηκα στον κ. Ραψομανίκη για τις μετρήσεις, ώστε να αναβαθμιστεί ο σταθμός, τουλάχιστον κοντά στο εργοστάσιο, ενώ πέρα από τα πλυντήρια τα οποία με διαβεβαίωσαν ότι θα μπουν πολύ σύντομα, πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου

Όσον αφορά τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας για το διάστημα όπου δε γίνονται μαθήματα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ο κ. Μουριάδης σημείωσε ότι οι καθηγητές του Ωδείου δεν θα πάρουν δίδακτρα για το εν λόγω διάστημα, όμως το κονδύλιο μετακυλίεται στον δήμο Καβάλας, καθώς «πρέπει να πληρωθούν οι καθηγητές», όπως είπε ο δήμαρχος,




«Φάκελος» χόρτα και κουνούπια

Όσον αφορά τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι είναι ευθύνη της Αντιπεριφέρειας, ενώ με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο, λέγοντας ότι «το καθαρίσαμε και είναι πάλι έλος. Θα ξαναπάμε να το καθαρίσουμε και να το σφραγίσουμε, ενώ θα προχωράει και η μελέτη για να ενταχθεί στο Leader Αλιείας, ώστε να το αξιοποιήσει κάποιος άλλος και να φύγει από το κεφάλι μας» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Κυριάκος Σταυρίδης, αναφερόμενος στο κόψιμο των χόρτων, τόνισε ότι «με ίδια μέσα κόβουμε τα χόρτα, χωρίς κάποια εργολαβία και 4 παιδιά δουλεύουν συνεχώς», με τον κ. Μουριάδη να προσθέτει ότι «δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον δήμο, να πετάμε σκουπίδια και να περιμένουμε να τα καθαρίσουν. Επίσης, ήδη υπάρχουν πολλοί εθελοντές, όπως στη Νέα Καρβάλη, οι οποίοι φροντίζουν τη γειτονιά τους».