Οικοδόμοι Καβάλας: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά»!

Το μήνυμα του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καβάλας για την 1η του Μάη με αναφορές στην πανδημία του κορονοϊού

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας οργανώνει μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία της Καβάλας συμβολική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο μήνυμά του για την 1η του Μάη, το Σωματείο σημειώνει τα εξής:

«Τα συνθήματα των εργατών του Σικάγο μετά από τόσα χρόνια καπιταλιστικής κρίσης είναι ακόμα επίκαιρα. Σήμερα σε καιρό πανδημίας ενώ ο κλάδος βίωσε από πρώτο χέρι τι σημαίνει κρίση και ανεργία το προηγούμενο διάστημα, τώρα πλέον οι οικογένειες μας δεν αντέχουν να πληρώσουν άλλη μια κρίση.

Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι:

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ.
Οι μάσκες έπεσαν!

Οι ίδιοι οι κυβερνώντες που πετσόκοβαν τη δημόσια Υγεία, σήμερα να παρουσιάζονται ως σωτήρες και να χαρακτηρίζουν υποκριτικά τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, ως ήρωες. Όσο υποκριτικά μιλάνε σήμερα όλοι αυτοί για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και την καθημερινή, μόνιμη αθλιότητα σε όλους τους τομείς την οποία βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, τόσο είναι προετοιμασμένοι να επιτεθούν πιο οξυμένα σε όλους τους εργαζόμενους για χάρη των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μεγαλοκατασκευαστών, των αρπαχτικών στο χώρο της Υγείας.

Συνάδελφοι, ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας και συνειδητοποιούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο αντεργατική, με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις.

Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτό το δρόμο που περπάτησαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι πρωτοπόροι αγωνιστές της τάξης μας θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, δηλώνουμε όλοι εμείς την απόφασή μας να αγωνιστούμε μέχρι τη ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Μέχρι να εκπληρωθεί ο ιστορικός ρόλος της τάξης μας, η κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά»!

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά!
ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Η εργατική τάξη θα είναι αυτή που θα βάλει τη σφραγίδα της για το αύριο που ονειρευόμαστε».