Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο του Νίκου Παναγιωτόπουλου!

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν την Κυριακή το ελικόπτερο με το οποίο κινούνταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας - Για «αναγνωριστική αποστολή» κάνει λόγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

Σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου από τουρκικά αεροσκάφη [διαβάστε περισσότερα εδώ], ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, ισχυρίζεται ότι «δεν υπήρξε παρενόχληση» και ότι τα μαχητικά αεροσκάφη «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή».

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.




Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής 3/5, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ. Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 στις 11:38 και στις 11:58 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στα 3.500 πόδια και στα 1.700 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και το Αγαθονήσι, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ