Οικονομική ενίσχυση ΔΕΥΑΚ. Η θετική ψήφος Βογιατζή και το σχόλιο Σιμιτσή: «Δεν είναι λεπρός»!

Οι Χρυσαυγίτες ως δημοκρατικότεροι των «δημοκρατικών», οι «φθονούντες» που θέλουν «να κοντύνουν τους άλλους» και η «κατσίκα του γείτονα» που είναι η Καβάλα

Μετά από μια μαραθώνια συζήτηση που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταψήφισε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 το υπ’ αριθμόν 4 θέμα της ημερήσιας διάταξης [«Έγκριση της με αριθμό 81/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑ) που αφορά Αίτηση οικονομικής ενίσχυσης σύμφωνα με την ΠΝΠ 75 (ΦΕΚ Α’ 75/30.03.2020)»] για οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ με ποσό 1,8 εκ. ευρώ.

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα (!), την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής καταψήφισαν οι παρατάξεις της τ. Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, του Μάκη Παπαδόπουλου, του Άρη Βέρρου και ο Νίκος Ξανθόπουλος, υπερψήφισαν η παράταξη του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, του Βαγγέλη Παππά, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Κουνάκος και ο Δημήτρης Βογιατζής. Λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ και η ψηφοφορία εδώ

Η θετική ψήφος Βογιατζή προκάλεσε τη θετική αντίδραση του πρώην Δημάρχου Καβάλας και νυν Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Κωστή Σιμιτσή ο οποίος έσπευσε σε σχόλιό του στο facebook να σημειώσει πως «οι θέσεις που ανέπτυξε ήταν πολύ πιο δημοκρατικές από τιςτοποθετήσεις των παρατάξεων που ψήφισαν αρνητικά και διακηρύττουν -ή βαυκαλίζονται- πως είναι δημοκρατικές», παρά το γεγονός ότι ο κ. Βογιατζής εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη στήριξη και την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του σχολίου Σιμιτσή:

Δεν είναι λεπρός…

«Άκουσα με προσοχή το μέρος της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που αφορούσε τη οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ. Μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η προσεκτική, μετριοπαθής και κυρίως πρακτική τοποθέτηση του κ. Βογιατζή. Εν ολίγοις: «Βοηθάμε σήμερα την επιχείρηση και τη σώζουμε αύριο, όταν θα έχουν τελειώσει και τα προβλήματα με τον κορονοϊό και την παγκόσμια ύφεση».

Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, εκλέχτηκε ως επικεφαλής ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής και αποχώρησε χωρίς να αποκηρύξει τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Όμως οι θέσεις που ανέπτυξε ήταν πολύ πιο δημοκρατικές από τιςτοποθετήσεις των παρατάξεων που ψήφισαν αρνητικά και διακηρύττουν -ή βαυκαλίζονται- πως είναι δημοκρατικές.

Η δημοκρατία αρχίζει να ηττάται όταν οι εκπρόσωποί της ενεργούν με βάση τη δική τους πολιτική ιδιοτέλεια. Όταν μιλούν χωρίς να πράττουν και όσα λένε αποκαλύπτουν αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο. Όταν η υπερτροφία των ρητορικών σχημάτων τους απλώς κρύβει την πολιτική κενότητα και την προσωπική τους κουφότητα.




Στις επαίσχυντες αυτές στιγμές παίζεται η δημοκρατία κορώνα-γράμματα, όταν οι δημοκρατικές λεγόμενες παρατάξεις μιμούνται το αποκρουστικό πρόσωπο του τέρατος και τις περισσότερες φορές το ξεπερνούν στην ασχήμια και την αποφορά του».

Καβάλα: Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος -πλέον- δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βογιατζής εξέδωσε δελτίο Τύπου με τον παραπάνω τίτλο, στηλιτεύοντας τη στάση της Αντιπολίτευσης που καταψήφισε την οικονομική ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ, κάνοντας λόγο για «φθόνο» κάποιων, έναν φθόνο που προκύπτει από το γεγονός ότι «δεν καταφέρανε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είτε να επανεκλεγούν είτε να αναρριχηθούν στον δημοτικό θώκο»!

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Βογιατζή έχει ως εξής:

«Τελικά απ’ ό,τι φαίνεται το σοκ της πρόσφατης κρίσης της πανδημίας δεν ήταν αρκετό για να ξεπεράσουμε τον σημερινό λαϊκισμό που δοξολογεί και εκμεταλλεύεται τον φθόνο, το μίσος, την διάκριση και αναστέλλει κάθε δημιουργική προσπάθεια καθηλώνοντας μας.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης τής ΔΕΥΑΚ που αντιμετωπίζει στέρηση εσόδων λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας. Το ζήτημα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Επί ώρες έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ και ακούστηκαν αναλύσεις οικονομοτεχνικών μοντέλων, θέματα μισθοδοσίας, νομικές αποφάσεις, διοικητικές αποφάσεις προηγούμενων διοικήσεων από την δημαρχία Αθανασιάδη μέχρι και σήμερα, προτάσεις για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ. Πράγματα που όμως ήταν άσχετα με το ζήτημα. Αλλά όλα αυτά γιατί; Μα για να δικαιολογήσουν την αντιπολιτευτική τους ψήφο χωρίς να του νοιάζει αν οι δημότες Καβάλας αύριο θα κινδυνεύουν να μην έχουν νερό στα σπίτια τους.

Κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αναγάγει το φθόνο σε κυρίαρχη πολιτική. Φθόνος γιατί δεν καταφέρανε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είτε να επανεκλεγούν είτε να αναρριχηθούν στον δημοτικό θώκο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό, στην λογική “Αφού δεν είμαστε εμείς, θα κοντύνουμε τους άλλους”.

Και εδώ ταιριάζει πολύ ωραία η λαϊκή ρήση «Όχι – δεν θέλω εγώ δύο κατσίκες, αλλά να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!» Στην προκειμένη περίπτωση όμως η κατσίκα είναι η Καβάλα»!