Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ «βλέπει» ο Χρήστος Ποτόλιας

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλει την «υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων» του Δήμου Καβάλας

Τη μεθοδευμένη απαξίωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Ποτόλιας, με αφορμή τη συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την καταψήφιση του αιτήματος οικονομικής ενίσχυσης της Επιχείρησης [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ], με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την επικείμενη ιδιωτικοποίησή της.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας ο οποίος ψήφισε «λευκό» στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο για «πυρ ομαδόν» των πολιτικών δυνάμεων κατά της Επιχείρησης με στόχο την απαξίωσή της και, σε δεύτερο χρόνο, την ιδιωτικοποίησή της με τον λαό της Καβάλας να καλείται, για άλλη μια φορά, να πληρώσει το «μάρμαρο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ποτόλια.

«Στην προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκε με εκκωφαντικό τρόπο από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, ανεξάρτητα από το πώς ψήφισαν για το Δάνειο ή την επιχορήγηση για τη «σωτηρία» της ΔΕΥΑΚ, ποιος θα πληρώσει τελικά το «μάρμαρο» για τη σωτηρία της «επιχείρησης».

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους «πελάτες» της, όπως ονομάζουν τους εργαζόμενους της πόλης και των χωριών, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, το σύνολο των  λαϊκών στρωμάτων που πληρώνουν ακριβά το «εμπόρευμα» νερό (Σημ.: στα μεγάλα ξενοδοχεία βέβαια που χρωστάνε έστειλαν όπως μας είπαν επιστολή!!!).

Καμία παράταξη ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν αμφισβήτησε τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ που είναι και η κακοδαιμονία της, κακοδαιμονία που φορτώνεται βέβαια στις πλάτες των δημοτών. Όλοι συμφωνούν ότι η ΔΕΥΑΚ πρέπει να έχει χαρακτηριστικά επιχείρησης, ότι πρέπει να λειτουργεί με το απαράδεκτο αντιλαϊκό καθεστώς της ανταποδοτικότητας (δηλαδή ξαναπλήρωσε δημότη για αυτό που ήδη πλήρωσες στο κεντρικό κράτος), ότι οι εργαζόμενοι σε αυτήν πρέπει να είναι αποδεκατισμένοι και με πολλές εργασιακές σχέσεις.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάσαμε και αναδείξαμε την υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων στο ΔΣ που ενώ συμφωνούν στη στρατηγική και στη λογική της λειτουργίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ ως επιχειρήσεις, προκειμένου όμως να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους και να τους παρασύρουν σε αντιλαϊκά μονοπάτια, σηκώνουν κουρνιαχτό για να σκεπάσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Ο λόγος τώρα στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ, του Δήμου συνολικότερα, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και των χωριών.

Να μην επιτρέψουν με τον συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα τους να περάσουν τα σχέδια που εξυφαίνονται για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΚ, εξέλιξη εφιάλτης για εργαζόμενους μέσα και έξω από τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ».