Παναγιωτόπουλος: Οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Δήλωση-διευκρίνιση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τα κρούσματα κορονοϊού σχετιζόμενα με το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου 2020, κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, 11 εκ των οποίων «σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων» [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Λίγες ώρες μετά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τον αριθμό αυτό (11) και διευκρινίζει ότι από τα κρούσματα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, μόνον το ένα αφορά σε ενεργό στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης Παναγιωτόπουλου:

«Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα COVID-19 σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».