Το ΚΚΕ Καβάλας τίμησε την 9η Μαΐου 1945 και φώναξε «Ποτέ πια φασισμός»!

Ανοιχτή εκδήλωση μνήμης και τιμής στην πλατεία Καπνεργάτη με ομιλητή τον Δήμο Ζαχαριάδη

ΗΤομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ και το παράρτημα Καβάλας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης-Δημοκρατικού Στρατού Καβάλας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου 2020 εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μέλη του ΚΚΕ, κρατώντας κόκκινες σημαίες, βρέθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη και έδωσαν το «παρών» στην ανοιχτή εκδήλωση με βασικό ομιλητή το στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο του παραρτήματος Καβάλας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Δήμο Ζαχαριάδη.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του.

75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Η 9η Μάη 1945 είναι  η ημέρα που μας θυμίζει  τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Β΄ΠΠ) με τη συνθηκολόγηση άνευ όρων της φασιστικής Γερμανίας. Στο τέλος του Β΄ ΠΠ η ανθρωπότητα γνώρισε τεράστιες υλικές καταστροφές  και μέτρησε 50 εκ. νεκρούς, 20 εκ. αυτών ήταν Σοβιετικοί στρατιώτες και πολίτες και άλλα 10 εκ. τραυματίες και ανάπηροι.

Αυτήν την επέτειο οι τότε σύμμαχοι της ΕΣΣΔ (ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ) θέλουν να τη ξεχάσουν τόσο αυτοί όσο και οι νέες γενιές για να μη γνωρίσουν τη συμβολή της ΕΣΣΔ και του κόκκινου στρατού  στη νίκη ενάντια στον φασιστικό  άξονα. Τώρα μάλιστα τη γιορτάζουν ως ημέρα της Ιμπεριαλιστικής ΕΕ του κεφαλαίου και των πολέμων.

Η ΕΕ στα πλαίσια της παραχάραξης της ιστορίας που προωθεί έχει αποδοθεί σε άκρατο αντικομουνισμό φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εξισώσει τον Φασισμό με τον Κομμουνισμό, τον θύτη με το θύμα.

Τιμάμε όλα τα απελευθερωτικά-αντιφασιστικά κινήματα σε όλο τον κόσμο, όλους όσους  με το όπλο στο χέρι πολέμησαν ενάντια στο φασισμό.

Ιδιαίτερα τιμάμε τους αγωνιστές της ΕΑ (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ και όλες τις ΕΑΜικές οργανώσεις) που με μπροστάρη και καθοδηγητή το ΚΚΕ έδωσαν τον πιο ηρωικό αγώνα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας, εκδιώκοντας τις φασιστικές δυνάμεις της Γερμανίας-Ιταλίας-Βουλγαρίας από τη χώρα.

75 χρόνια τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν πάλι, μια νέα βαρβαρότητα έρχεται με δεκάδες τοπικές  και περιφερειακές συγκρούσεις και πόλεμοι  για τον έλεγχο της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, ενταγμένοι στα Ιμπεριαλιστικά σχέδια και αντιθέσεις  προαναγγέλλουν γενικότερες συγκρούσεις, που για άλλη μια φορά την πληρώνουν και θα την πληρώσουν οι λαοί. Συμμέτοχες στα ιμπεριαλιστικά  σχέδια οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν, ΝΔ τώρα)  που παρέχουν διευκολύνσεις , συμμετέχουν με αποστολές εκτός συνόρων, καθιστώντας τη χώρα στόχο, πέρα της οικονομικής επιβάρυνσης που τη πληρώνει και πάλι ο λαός. Με τα 4 δις που δίνουμε κάθε χρόνο για ΝΑΤΟικές δαπάνες μπορούσαμε να λύσουμε προβλήματα υγείας, παιδείας, κοινωνικών αναγκών.

75 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, εμπνεόμαστε και παραδειγματιζόμαστε  για τους νέους αγώνες που έρχονται στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες. Ιδιαίτερα για τη χώρα μας αγωνιζόμαστε:

  • Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους- να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές από τα ξένα μέτωπα.
  • Να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ .
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
  • Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις από την γερμανική κυβέρνηση.

ΖΗΤΩ Η 9η ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΑΙΧΣΤΑΝΤ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ-ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ