Δημοσκόπηση: Στη «χρυσή πεντάδα» της Κυβέρνησης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σε νέα έρευνα της Opinion Poll αποτυπώνεται μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%, ενώ καταγράφεται και η δημοσκοπική «κυριαρχία» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Opinion Poll που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι πολίτες επικροτούν την αποτελεσματική διαχείριση του πρωθυπουργού στην κρίση του Έβρου και την πανδημία του κορονοϊού. Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 69% με θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων 43%.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει δημοφιλία της τάξης του 28% (41% πίσω από τον πρωθυπουργό) και αρνητικό ισοζύγιο 31%.

Στη «χρυσή πεντάδα» των υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα στους Τομείς της Υγείας, της Δημόσιας Διοίκησης, στα Κοινωνικά Προγράμματα με την δραστηριοποίηση και της Αυτοδιοίκησης , στα θέματα Ασφάλειας, στην αίσθηση ασφάλειας για την χώρα από απειλές και τα βήματα στην ψηφιοποίηση του Κράτους.




Έτσι εξηγείται πολιτικά ότι στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τη «δεκάδα» συμπληρώνουν οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Κυριάκος Πιερρακάκης , Νίκος Κεραμέως , Άδωνης Γεωργιάδης και Κώστας Χατζηδάκης σχεδόν με την ίδια επίδοση του Γιώργου Γεραπετρίτη.