Μακάριος Λαζαρίδης: Προσωπικό μου στοίχημα η διαφάνεια στην πολιτική

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι από μόνος του είχε δώσει στη δημοσιότητα τόσο τη δήλωση Πόθεν Έσχες του όσο και τα προεκλογικά του έξοδα

«Αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία, να γνωρίζει στους πολίτες με τι εισέρχεται στην πολιτική. Για μένα, η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, ειδικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Ειδικά, όταν μιλάμε για πολιτικούς».

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Καβάλας» και τον δημοσιογράφο Σάκη Ασβεστά, με αφορμή τη χθεσινή δημοσιοποίηση από τη Βουλή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών [διαβάστε περισσότερα και δείτε τις δηλώσεις όλων των βουλευτών της Καβάλας εδώ].

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαζαρίδης δίνει μόνος του στη δημοσιότητα κάθε χρόνο τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, αρχής γενομένης από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουλίου, αν και δεν όφειλε. Κάτι που έκανε και μετεκλογικά, τον περασμένο Νοέμβριο, δίνοντας στη δημοσιότητα, εκτός από το «πόθεν έσχες» και τα εκλογικά του έξοδα.

«Είχα δηλώσει τόσο τον προηγούμενο Ιούνιο όσο και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κατέθεσα τις δύο σχετικές δηλώσεις και τα εκλογικά μου έξοδα, ότι μπαίνω στην πολιτική με προσωπικό στοίχημα να βελτιώσω – όσο μπορώ – τη ζωή των πολιτών. Θέλω όλες και όλοι να γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρουν από πρώτο χέρι με ποιον έχουν να κάνουν. Με διαφάνεια και δίχως αστερίσκους, οι πολίτες ξέρουν, πλέον, πώς μπήκα στην πολιτική. Και το πιο σημαντικό, μπορούν πλέον να με κρίνουν όταν θα φύγω. Αλλά και να παρακολουθούν χρόνο με το χρόνο την πορεία των οικονομικών μου», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Οι πολιτικοί, υπογράμμισε, «έχουμε κατ’ επανάληψη απογοητεύσει τους πολίτες εδώ και δεκαετίες και πλέον δεν νοείται να μένουμε αδρανείς. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Διότι μόνο όταν αποκατασταθεί αυτή η σχέση η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για μαζικές απολύσεις και αναποτελεσματικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:

«Αναμφίβολα, η κρίση που βιώνει, όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, είναι πρωτόγνωρη. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη, όμως, η Κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα ώστε οι συνέπειες να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνες. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, επιζητώντας τρόπους ανάκαμψης από τις απανωτές περσινές εκλογικές ήττες, δεν διστάζει να παρακαλάει – ουσιαστικά – να αποτύχει η Κυβέρνηση στην δύσκολη αυτή εθνική προσπάθεια και να ισοπεδωθούν τα πάντα σε οικονομία και κοινωνία. Δυστυχώς γι’ αυτήν και ευτυχώς για τον τόπο, θα τη διαψεύσουμε και ήδη τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των άμεσων μέτρων που πήραμε, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η αγορά εργασίας».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για τον Απρίλιο το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, παρουσίασε θετικό πρόσημο κατά 7.205 θέσεις εργασίας, αποτέλεσμα που οφείλεται αποκλειστικά στην ακύρωση των αναμενόμενων πολλών προσλήψεων της περιόδου αυτής στην εστίαση και τον τουρισμό και όχι σε απολύσεις, οι οποίες μάλιστα τον φετινό Απρίλιο ήταν σημαντικά χαμηλότερες από πέρυσι. Ενδεικτικά, οι απολύσεις για τον ίδιο μήνα ανήλθαν στις 23.125, μειωμένες κατά 69.879, έναντι του Απριλίου 2019 που είχαν ανέλθει στις 93.004.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, πάντως», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «η δυναμική τάση ανάσχεσης της ανεργίας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 δύσκολα θα συνεχιστεί εξαιτίας των εξελίξεων που οφείλονται στην πανδημία του κορωνοϊού. Όμως για ένα να είναι βέβαιοι οι πολίτες: η Κυβέρνηση με σχέδιο, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας και το 2021, μετά από μια βαθιά ύφεση τη φετινή χρονιά, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».