Μάκης Παπαδόπουλος: Για αυτόν τον λόγο απείχαμε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Τι εξόργισε τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας και τι ζητάει με επιστολή του από τον δήμαρχο Καβάλας και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Με επιστολή την οποία έστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η δημοτική παράταξη Ο Τόπος της Ζωής μας και ο επικεφαλής της, Μάκης Παπαδόπουλος εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η παράταξη απείχε από τη συνεδρίαση του Σώματος το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαΐου 2020, ως συνέχεια της συνεδρίασης η οποία διεκόπη την προηγούμενη μέρα λόγω υπέρβασης του χρόνου διεξαγωγής της (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Αναλυτικά η επιστολή

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εξέλιξη της χθεσινής συζήτησης, κατά τη 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το 1ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης με τίτλο: «Έγκριση ή μη της με αριθμό 77/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με θέμα  “Έγκριση σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης και σύναψης προσυμφώνου δουλείας διόδου επί ακινήτου ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προς την εταιρεία Trans Adriatic Pipeline-Τ.Α.Ρ.-Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου”».

Θεωρούμε πρωτοφανή και απαράδεκτη την απόφαση του Δημάρχου Καβάλας να αποσύρει την τελευταία στιγμή το θέμα από την Ημερήσια Διάταξη, ενώ είχαν τοποθετηθεί και ψηφίσει όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι συνέχιζαν να τοποθετούνται και να ψηφίζουν.

Δεν είναι δυνατόν να συζητιέται ένα θέμα για τόσες πολλές ώρες και στο τέλος να μην καταλήγουμε σε μία απόφαση, επειδή ο Δήμαρχος κρίνει ότι δεν τον συμφέρει.

Αν επιδίωκε μία απόφαση που θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική δύναμη στα χέρια του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου, θα έπρεπε να έχει έρθει όλες τις προηγούμενες εβδομάδες σε συνεννόηση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να καταλήξουμε σε μία απόφαση που θα ψηφιζόταν από όλους και θα ήταν πολύ ισχυρή.

Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά επέμεινε να συζητηθεί μία απόφαση που μείωνε τη διαπραγματευτική ικανότητα του Δήμου και η οποία γνώριζε ότι θα καταψηφιστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν σοβαρά θέματα να εισάγονται και να αποσύρονται επιλεκτικά από τον Δήμαρχο, χωρίς τη σωστή προετοιμασία και συνεννόηση μεταξύ Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε, κύριε πρόεδρε, ότι και εσείς έχετε πολύ σημαντική ευθύνη για όλα αυτά, καθώς δεν εκπληρώνετε τον ρόλο σας που είναι η προάσπιση της σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ενεργείτε ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής εντός του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στις υπόλοιπες παρατάξεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, και ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σας ενημερώνουμε ότι θα απέχουμε ως παράταξη από τη σημερινή συνεχιζόμενη 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας και εσάς προσωπικά να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την άρση των προβλημάτων και για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.