ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για «Βοήθεια στο σπίτι»: Να μην ασκήσει έφεση ο Δήμος Καβάλας

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας «να εκφράσει το κοινωνικό αίσθημα» και να στηρίξει τις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα όπως είχε δεσμευτεί

Ηαπόφαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καβάλας Δημοτική Κοινωνική «Αλληλεγγύη» και Προσχολική Αγωγή να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι» αντικρούει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα πρέπει να αναιρεθεί, υποστήριζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητά από τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την απόφασή της και να μην ασκήσει έφεση, αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«Για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η πραγματικότητα έχει δύο όψεις, η μία είναι αυτή του «ευχαριστούμε τους ήρωες» που εκφράστηκε με την ανάρτηση πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να τιμηθεί η προσφορά τους ως εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και η άλλη που εκφράστηκε με την απόφαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Καβάλας με την οποία αποφασίστηκε η άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση που λήφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας και προβλέπει την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Παρατηρούμε δηλαδή μια αλλαγή στάσης από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, ο οποίος παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νομικού Προσώπου, με βάση την οποία αποφασίστηκε να μη παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, σήμερα, με την απόφαση του Νομικού Προσώπου στην ουσία αναιρείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας τους.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι άνθρωποι αυτοί με αυταπάρνηση προσέφεραν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο κατά την περίοδο της πανδημίας. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να αναγνωριστεί και αυτή τους η προσφορά όχι με ένα απλό ευχαριστώ αλλά έμπρακτα, με την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου που τους δικαιώνει. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας οφείλει σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασής του, να εκφράσει το κοινωνικό αίσθημα και να αποφασίσει να μην προχωρήσει ο Δήμος στην άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου».