Το ΚΙΝΑΛ Καβάλας αντίθετο στον τρόπο επιλογής Διοικητή στη Δομή Προσφύγων

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος κάνει λόγο για «αναξιοκρατία» και «αδιαφάνεια» που «θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά»

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ορίστηκαν διοικητές σε 32 υφιστάμενες δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην Καβάλα, διοικητής στη Δομή του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου τοποθετήθηκε ο οικονομολόγος και επί χρόνια στενός συνεργάτης του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου Δημήτρης Ρέμμος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, η απόφαση αυτή «συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Για επιλογή με μοναδικό κριτήριο την… κομματική ταυτότητα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ακόμη μία πρόκληση σε δύσκολους καιρούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ Καβάλας.

«Η Νέα Δημοκρατία έπιασε το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας πλήρως έννοιες όπως η αξιοκρατία και η διαφάνεια. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, όπως και στην περίπτωση των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, έτσι και με τους διοικητές των Δομών Φιλοξενίας η κυβέρνηση επιλέγει την αδιαφάνεια και δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο Δημόσιο. Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητών με τα βιογραφικά τους.

Θυμίζουμε πως ανεξάρτητα από το μέγεθος της δομής, οι διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ τον μήνα και θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, που θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία.

Όλα αυτά την στιγμή που ο δείκτης ανεργίας αυξάνεται ραγδαία, η ύφεση προσεγγίζει ιστορικά υψηλά του παρελθόντος και η αβεβαιότητα έχει κυριεύσει όλους τους συμπολίτες μας.

Καλέσαμε, πολλές φορές, τους λαλίστατους κατά τα άλλα τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μας απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων αλλά προφανώς φοβούνται να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα.

Άραγε, με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο νέος Διοικητής στο πρώην Στρατόπεδο Ασημακοπούλου;

Άραγε, τι έχουν να πουν σε όλους τους άνεργους και χαμηλόμισθους επιστήμονες, που αντιλαμβάνονται πως η κομματική ταυτότητα είναι το μόνο κριτήριο για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Τελικά, τη δική τους «κανονικότητα» θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά».