200.000 στον Δήμο Καβάλας για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ποιους ευχαριστεί η Δημοτική Αρχή

Τα χρήματα δόθηκαν στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών

Ποσό 200.000 ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς του Δήμου Καβάλας ως έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση καταστάσεων που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο αντίστοιχης δράσης του Υπουργείου Εσωτερικών στους ΟΤΑ όλης της χώρας.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έλαβε προς την κατεύθυνση της επίτευξης αυτού του στόχου, ενώ ευχαριστεί και τους τρεις «κυβερνητικούς» βουλευτές της Καβάλας, ήτοι τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Παναγιωτόπουλο, Λαζαρίδη και Πασχαλίδη, για το «άνοιγμα» διαύλων επικοινωνίας της νέας Δημοτικής Αρχής με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Καβάλας.

«Η αδήριτη ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Νοεμβρίου κινητοποίησε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η απαραίτητη συλλογή στοιχείων και υποβλήθηκαν στα συναρμόδια υπουργεία οι φάκελοι, τόσο για την εκτέλεση ορισμένων έργων, όπως η ανακατασκευή της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, όσο και για την σύνταξη μελετών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις μικρότερης κλίμακας.

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο της έκτακτης χρηματοδότησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, έλαβε πριν από δύο περίπου μήνες το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ του ίδιου ύψους ήταν και η οικονομική ενίσχυση που εξασφάλισε προ ημερών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αποκατάσταση της λειτουργικής ικανότητας των τεναγών Φιλίππων.

Για την ταχύτατη ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας των προαναφερόμενων υπουργείων, ασκήθηκαν οι κατάλληλες πιέσεις από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας οι οποίοι, από την πρώτη που ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα Δημοτική Αρχή, φρόντισαν, επ’ ωφελεία των πολιτών, να τη φέρουν σε επαφή με τα κέντρα λήψης αποφάσεων και να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας με τα μέλη του υπουργικού» συμβουλίου.