Μακάριος Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει πολύ σοβαρά τη Θάσο

«Σκληρή» απάντηση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη «σπέκουλα» για τη «δήθεν ένταξη του νησιού» σε ζώνη «υψηλής επικινδυνότητας Covid-19»

Για «απίστευτη σπέκουλα, η οποία εκμεταλλεύεται την ειλικρινή ανησυχία των αυτοδιοικητικών στελεχών και των κατοίκων της Θάσου, αλλά και συνολικά των νησιών μας», κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τις εικαζόμενες «ζώνες επικινδυνότητας», στις οποίες δήθεν η Κυβέρνηση έχει χωρίσει τα νησιά μας, εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Πρωινής 93,7» και τον δημοσιογράφο Ν. Γενικόπουλο, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, καθώς και το σαφές σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού τηςΚκυβέρνησης στο οποίο δεν υπάρχει κανείς απολύτως διαχωρισμός των νησιών, «οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μερικοί βουλευτές του, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν την πολιτική παιδεία να αντιληφθούν το κακό που οι ίδιοι κάνουν στη Θάσο και στα άλλα νησιά της πατρίδας μας, επιμένουν δυστυχώς στο ίδιο τροπάριο. Πραγματικά εύχομαι να πάψουν ορισμένοι να παίζουν με την εύλογη ανησυχία των συμπολιτών μας και φυσικά τη νοημοσύνη μας! Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει πολύ σοβαρά τη Θάσο».

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «φυσικά και δεν διαχωρίζει τα νησιά σε λιγότερο ή περισσότερο «επικίνδυνα. Το Υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά της χώρας. Όπως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση το χειμώνα και την άνοιξη, έτσι θα κάνουμε και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχουν ζώνες επικίνδυνες, λιγότερο και περισσότερες».

Αναφερόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου και στη δήθεν διαβεβαίωση που έλαβε από τον υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη ότι όντως υπάρχουν αυτές οι κατηγοριοποιήσεις στα νησιά, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Ψέματα. Ασύστολα ψέματα της κυρίας Ελευθεριάδου, η οποία στην προσπάθειά της να σπεκουλάρει εναντίον της Κυβέρνησης, δεν καταλαβαίνει τη ζημιά που κάνει στη Θάσο. Βάζει τα όποια πολιτικά οφέλη πιστεύει ότι μπορεί να αποκομίσει το κόμμα της, πάνω από τη Θάσο. Και το λέω αυτό, καθώς ο κ. Κοντοζαμάνης –και μου ζήτησε να το μεταφέρω στην Καβάλα– δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο στην κυρία Ελευθεριάδου. Όλα αυτά είναι στη φαντασία της! Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Και το κυριότερο, να μην παρασυρόμαστε. Δεν κάνουμε πολιτική με δημοσιεύματα».