Μάκης Παπαδόπουλος: Επιτακτική μια διαδημοτική συνεργασία για τη θαλάσσια συγκοινωνία με Θάσο

Η πρόταση του Τόπου της Ζωής μας για να μελετηθεί η συμμετοχή των Δήμων και της ΠΕ Καβάλας στη σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας ειδικού σκοπού-Το παράδειγμα του Δήμου Θερμαϊκού

Τη συμμετοχή των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας ειδικού σκοπού για τη δημιουργία θαλάσσιας περιαστικής συγκοινωνίας μεταξύ της Καβάλας και της Θάσου προκρίνει η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Ο Τόπος της Ζωής μας και ο επικεφαλής της, Μάκης Παπαδόπουλος, επικαλούμενος και το παράδειγμα του Δήμου Θερμαϊκού.

Αφορμή για την πρόταση στάθηκε η -ουσιαστικά- διακοπή των δρομολογίων μεταξύ Καβάλας και Πρίνου, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη να συζητήσουν την εν λόγω πρόταση με γνώμονα την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τόσο της Θάσου όσο και της Καβάλας.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Η εξέλιξη με την ουσιαστική διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας-Πρίνου δείχνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να μελετηθεί η συμμετοχή των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας ειδικού σκοπού για τη δημιουργία θαλάσσιας περιαστικής συγκοινωνίας μεταξύ ηπειρωτικού τμήματος και Θάσου.

Το νομοθετικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» δίνει πλέον αυτήν τη δυνατότητα. Χρειάζεται η πολιτική βούληση και η μακροπρόθεσμη στόχευση ώστε να αποφασίσουμε να επενδύσουμε ουσιαστικά στη σχέση μας με το νησί της Θάσου, ώστε να υποστηρίξουμε και τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει λάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία με άλλους εννέα Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη έχει προχωρήσει στη μελετητική ωρίμανση της καθιέρωσης θαλάσσιας περιαστικής συγκοινωνίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να λάβει την πρωτοβουλία μαζί με τους άλλους Δημάρχους του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας προς αυτή την κατεύθυνση.