Νίκος Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα είναι και η στρατιωτική εμπλοκή

Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για την κλιμακούμενη επιθετικότητα της γείτονος το τελευταίο διάστημα

Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, αν εξαντληθούν τα διπλωματικά περιθώρια διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του Star Channel, Κατερίνα Τσαμούρη για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Κατερίνα Τσαμούρη: Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο κ. Διακόπουλος…

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω.