Μακάριος Λαζαρίδης: Κομίζω καλά νέα σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Καβάλας

Η αναφορά του βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία στην Κεραμωτή, στη Νέα Καρυά, στη Θάσο και στο Ποδοχώρι κατά την ομιλία του στη Βουλή

Έντονο «άρωμα» Καβάλας περιείχε για μία ακόμα φορά ομιλία του Μακάριου Λαζαρίδη στη Βουλή πριν λίγες ημέρες.

Αυτήν τη φορά, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Κεραμωτή, στην Νέα Καρυά, στη Θάσο και στο Ποδοχώρι, απαριθμώντας μερικές μόνο από τις θετικές εξελίξεις που προκύπτουν για όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να μεταφέρω καλά νέα στην Καβάλα. Να ενημερώσω, να προσφέρω κίνητρα και να στηρίξω αξιόπιστα όλους όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, την υδατοκαλλιέργεια.

»Τι θα πω στον Σταύρο στην Κεραμωτή, στον Κώστα στη Νεά Καρυά, στον Βαγγέλη στη Θάσο, στον Αλέκο στο Ποδοχώρι;

Θα τους πω για την απλοποίηση της διοικητικής διαδικασίας αξιολόγησης νέων τύπων λιπασμάτων που προέρχονται από αστικά ή βιομηχανικά απόβλητα.

»Θα τους πω για την αποσαφήνιση, αλλά και τη βελτίωση της νομοθεσίας για τις έγγειες βελτιώσεις.

»Θα τους πω για την παράταση της προθεσμίας έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 για την έκδοση άδειας εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

»Θα τους πω για τη δυνατότητα ενίσχυσης με επιπρόσθετο προσωπικό του νομικού τμήματος του ΕΛΓΑ προκειμένου να επιταχύνονται οι χρονοβόρες διαδικασίες».

Δείτε βίντεο από την τοποθέτηση του βουλευτή Καβάλας στη Βουλή