Δημοσκόπηση: Στην πρώτη τριάδα των αποτελεσματικότερων υπουργών ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τι βαθμολογία συγκέντρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας-Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τον Έβρο και για το αν η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στρατιωτικά στις προκλήσεις της Τουρκίας

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των άλλων κομμάτων και η αποτελεσματικότητα του Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση».

Σύμφωνα με αυτήν, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%,  η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.

Όσον αφορά τη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης (7,2), και ακολουθούν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (7), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (6,7), ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης (6,3), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (5,7),ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (5,6) και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (5,5).

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%), ενώ σημαντικό ποσοστό επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (56,0%) έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό. Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 βουλευτών για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της.