Τελικά πού θα φιλοξενηθούν οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας;

Οι προτεινόμενες λύσεις και οι δυσκολίες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των τεχνικών δυσκολιών-Οι ενστάσεις της τέως δημάρχου και η «προειδοποίηση» του Μάκη Παπαδόπουλου για αποχώρηση

Με το ερώτημα πού θα γίνει η δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με δεδομένο ότι η αίθουσα του δημαρχείου δεν μπορεί να ανταποκριθεί, λόγω μεγέθους, στις αποστάσεις οι οποίες απαιτούνται μεταξύ των δημοτικών συμβούλων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού, ξεκίνησε η 13η συνεδρίαση του Σώματος το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2020.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Πεφάνης, υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις: Η αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» οι οποίες πληρούν τις υγειονομικές προϋποθέσεις, όχι όμως και τις τεχνικές, καθώς, όπως είπε, υπάρχει αδυναμία στη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων στους εν λόγω χώρους.

Άμεση ήταν η αντίδραση της τέως δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Ανάσα για τον Δήμο, Δήμητρας Τσανάκα, η οποία τόνισε ότι εφόσον έχουν λύσει αυτές τις τεχνικές δυσκολίες άλλοι, μικρότεροι δήμοι, μπορεί να το κάνει και η Καβάλα, καταλογίζοντας προφάσεις στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ενώ πρότεινε εν ανάγκη τη μετάδοση των συνεδριάσεων από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι αν η επόμενη συνεδρίαση δεν γίνει δια ζώσης δε θα συμμετέχει, με τον κ. Πεφάνη να απαντάει ότι προτεραιότητα έχει η υγεία όλων και η τήρηση των όσων προβλέπει ο νόμος.

Συνεπώς, με τα μέχρι τώρα δεδομένα και η επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα γίνει εξ αποστάσεως και εν καιρώ θα αποφασιστεί το πότε και το πού θα γίνει σε φυσικό και όχι διαδικτυακό χώρο.