Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Ισραηλινό ομόλογό του για θέματα συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο της επίσκεψης την οποία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης-Το πρώτο σχόλιο του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας μετά τη συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 συνάντηση με τον Ισραηλινό Αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας, Benjamin Gantz, στο πλαίσιο της επίσκεψης την οποία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ, ως επικεφαλής διευρυμένου κυβερνητικού κλιμακίου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν μεταξύ άλλων την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, με έμφαση στις κοινές αεροπορικές και ναυτικές δραστηριότητες, καθώς και στην προώθηση συνεργειών στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στα κοινωνικά δίκτυα: «Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο, και σκοπεύω να συνεχίσω να ενισχύω αυτήν τη σημαντική σχέση σε συνεχή συνεργασία με τον υπουργό».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα μετάσχει στις συναντήσεις τις οποίες θα έχει η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κυβέρνησης με εκπροσώπους αμυντικών βιομηχανιών.