«Προχωρά» η πρόταση Μακάριου για αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ

Η παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή 3,5 μήνες πριν με αφορμή τους σταφυλοπαραγωγούς της Καβάλας και η δέσμευση Βορίδη

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η πρόταση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη για την αλλαγή του κανονισμού και της οργάνωσης του ΕΛΓΑ με έναν νέο νόμο-πλαίσιο που θα διευκολύνει τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις των αγροτών.

Σχεδόν 3,5 μήνες μετά την διατύπωση της συγκεκριμένης θέσης του κ. Λαζαρίδη από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προανήγγειλε ότι εντός των επομένων ημερών θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν στον ΕΛΓΑ.

«Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιορίζουν διάφορα ανορθολογικά κόστη στον ΕΛΓΑ και θα βελτιώνουν την κατάστασή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, για να προσθέσει: «Βελτιώνοντας τη δημοσιονομική κατάσταση του Οργανισμού, θα μπορέσει αυτός να εξυγιανθεί ταμειακά και επομένως να βελτιώσει και τον χρόνο αποπληρωμής και καταβολής των ζημιών».

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στη Βουλή στις 3 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο κ. Λαζαρίδης είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό κ. υπουργέ, θεωρώ άμεση ανάγκη την αλλαγή του κανονισμού και της οργάνωσης του ΕΛΓΑ με έναν νέο νόμο-πλαίσιο, που θα διευκολύνει τις εκτιμήσεις και τις αποζημιώσεις των αγροτών. Γιατί –φαντάζομαι θα συμφωνήσετε και εσείς– ότι δεν γίνεται οι σταφυλοπαραγωγοί του Μυρτόφυτου, της Φωλιάς, του Ελαιοχωρίου, των Ελευθερών και γενικότερα του Παγγαίου και του Νέστου στην Καβάλα, να έχουν πληγεί από το χαλάζι τον περασμένο Ιούνιο και ακόμη να μην έχουν πάρει τις αποζημιώσεις τους».

Δείτε σε βίντεο το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του βουλευτή: