ΚΙΝΑΛ: Είμαστε το ανάχωμα σοβαρότητας ανάμεσα στην αδιαφάνεια της ΝΔ και τη χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας για το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το «Μένουμε Σπίτι» και το τηλεοπτικό σποτ

Βολές στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει με δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Καβάλας σχετικά με την χρηματοδότηση για το «Μένουμε Σπίτι» και το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο έγινε πολύ λόγος.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΚΙΝΑΛ Καβάλας

«Οι χιλιάδες δημοσιογράφοι του Τύπου  δικαιούνται μια «συγγνώμη» από όσους τους εργαλειοποιούν με τόσο ανήθικο τρόπο»

«Ανάμεσα στην αδιαφάνεια της Νέας Δημοκρατίας και την χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει το αναγκαίο ανάχωμα σοβαρότητας και αξιοκρατίας, όπως διαχρονικά εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής. Για την Νέα Δημοκρατία τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων είναι το μέσο για να επιτελέσουν τους ιδιοτελείς και σκοτεινούς σκοπούς τους ενώ οι έννοιες της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης έχουν σβηστεί διαπαντός από το λεξιλόγιο τους.

Από την άλλη, για τον Σύριζα το λειτούργημα του Τύπου και η συμβολή της ελευθεροτυπίας στο πολίτευμα της Δημοκρατίας είναι αποτιμητά σε χρήμα. Κατά την προσφιλή τακτική του, αυτή του διχασμού και της διασποράς του μίσους, όσοι δημοσιογράφοι δεν ασπάζονται τον «Τσιπρο-Πολακισμό» είναι αργυρώνητοι και εξωνημένοι.

Για το Κίνημα Αλλαγής, η επιλεκτική αλαλία της Νέας Δημοκρατίας στις συνεχείς ερωτήσεις για το που και με ποια κριτήρια δόθηκαν τα χρήματα για την προβολή του «Μένουμε Σπίτι» και το ανερμάτιστο τσουβάλιασμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν συμπεριφορές μιας άλλης εποχής που πρέπει να καταπολεμηθούν οριστικά.

Οι χιλιάδες δημοσιογράφοι και όλοι οι άνθρωποι του Τύπου, που εργάζονται σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες δικαιούνται μια «συγγνώμη» από όσους τους εργαλειοποιούν με τόσο ανήθικο τρόπο.

Τα αμείλικτα ερωτήματα για την Κυβέρνηση παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Γιατί άραγε κρύβουν τα ποσά που έδωσαν στο κάθε μέσο; Προφανώς φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν και θα εκτεθούν. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το «κρυφτό» που παίζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι δείγμα ενοχής».