Ανάσα για τον Δήμο: Χαιρετίζουμε την ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής σε θέματα που ξεκινήσαμε εμείς

Η απάντηση της παράταξης της τέως δημάρχου Καβάλας στη νυν Δημοτική Αρχή για τις ανακοινώσεις της περί της σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου Δήμου Καβάλας και για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου

Στις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής για τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου Δήμου Καβάλας (διαβάστε εδώ) και για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου (διαβάστε εδώ) απαντάει η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ανάσα για τον Δήμο με επικεφαλής την τέως δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα.

Η παράταξη της κ. Τσανάκα «υπενθυμίζει» ότι το Λιμενικό Γραφείο «έχει ήδη συσταθεί επί διοικήσεώς μας», ελπίζοντας, παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ότι «η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, η οποία τίποτα βεβαίως δεν έχει να προσθέσει στα όσα μέχρι την ημέρα παράδοσης της διοικήσεως είχαν υλοποιηθεί, να σηματοδοτεί τουλάχιστον την απαρχή μιας πιο ενεργής στάσεως απέναντι στο μεγάλο αυτό θέμα για τον Δήμο μας».

Η ανακοίνωση της Ανάσας για τον Δήμο

Η δημοτική μας παράταξη χαιρετίζει, όχι βεβαίως την σύσταση του δημοτικού λιμενικού γραφείου Καβάλας, καθόσον αυτό έχει ήδη συσταθεί, αλλά την ενεργοποίηση επιτέλους της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση αυτή.

Θυμίζουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, επί διοικήσεώς μας, με την υπ’ αρ. 194/15-4-2019 απόφαση του, ίδρυσε το δημοτικό λιμενικό γραφείο Καβάλας ως αυτοτελή υπηρεσία του Δήμου μας, με σκοπό τη διαχείριση των λιμενίσκων Σφαγείων, Καρνάγιου, Νέας Καρβάλης και Καλαμίτσας, προνοώντας μάλιστα να λάβει και σχετική δήλωση του ΟΛΚ περί μη αρμοδιότητάς του.

Ενημερώσαμε μάλιστα τη σημερινή διοίκηση για την σημασία του ζητήματος αυτού και την υποχρέωση εντός 2 ετών από της συστάσεώς του για τον καθορισμό ζωνών λιμένος, ενώ έκτοτε επανειλημμένως η επικεφαλής της παρατάξεώς μας και πρώην δήμαρχος, Δημήτρα Τσανάκα, έχει θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στην υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου που κληροδοτήσαμε στην επόμενη διοίκηση.

Ελπίζουμε η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, η οποία τίποτα βεβαίως δεν έχει να προσθέσει στα όσα μέχρι την ημέρα παράδοσης της διοικήσεως είχαν υλοποιηθεί, να σηματοδοτεί τουλάχιστον την απαρχή μιας πιο ενεργής στάσεως απέναντι στο μεγάλο αυτό θέμα για τον Δήμο μας.

Το ίδιο ελπίζουμε και για το θέμα αξιοποίησης του Παλαιού Νοσοκομείου, καθώς δυστυχώς το θέμα αυτό ξαναγυρνά σε επίπεδο νομικών υπηρεσιών Δήμου και Υπουργείου Οικονομικών, στάδιο το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί επί των ημερών μας, καθώς η Νομική Υπηρεσία του υπουργείου είχε ήδη εγκρίνει την προτεινόμενη λύση του μνημονίου εκμετάλλευσης. Τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε πως αυτήν τη φορά το υπουργείο Οικονομικών θα δει με ευρύτερο πνεύμα το συμφέρον και των δύο πλευρών και θα προχωρήσει επιτέλους στην πολιτική απόφαση, που τουλάχιστον τέσσερα χρόνια αναμένει η κοινωνία της Καβάλας.