Μακάριος Λαζαρίδης: Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση φθείρεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ενισχύεται η Κυβέρνηση

Τι είπε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ για την υπόθεση Παππά-Μιωνή και για τη λίστα των ΜΜΕ τα οποία συμμετείχαν στην καμπάνια για την πανδημία

«Ήρθε η ώρα ο κ. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει αν γνώριζε και τι γνώριζε για αυτά που αποκαλύφθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή και να διαγράψει τον κ. Νίκο Παππά, διαφορετικά αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη του παρακράτους που είχε συσταθεί επί της διακυβέρνησής του». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους κ. Φ. Παπαθανασίου και κυρία Ν. Λειβαδάρη.

Όταν ο πρώην Πρωθυπουργός, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «κρατάει και τελικά καλύπτει -ως φαίνεται -το “δεξί του χέρι” μετά από αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αυτό κάτι σημαίνει και πλέον είναι προφανές ότι το παρακράτος έχει και τη δική του σφραγίδα. Τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από το ηχητικό ντοκουμέντο του κ. Μιωνή, εστάλησαν από την Προανακριτική Επιτροπή στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω έρευνα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για κάποιους «ανήθικους ανθρώπους», οι οποίοι «καβάλησαν το κύμα του λαϊκισμού και πήραν την εξουσία, στη συνέχεια για να βγάλουν λεφτά και να γίνουν καθεστώς έστησαν το παρακράτος, στοχοποίησαν πολιτικούς αντιπάλους και εκτέλεσαν συνειδήσεις ανθρώπων. Αυτή είναι η βασική ιδεολογική τους φιλοσοφία. Πλέον, δεν έχουν πολιτικό αφήγημα, ενώ το περίφημο, πολυσυζητημένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει απωλεσθεί. Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, παρατηρείται τόσο μεγάλη φθορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και καθόλου φθορά -αν όχι ενίσχυση, όπως αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις- της Κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη λίστα των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια για την πανδημία, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι «θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα, όπως έχει ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα. Αυτό που έκανε Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση -και σωστά έκανε- ήταν να ενισχύσει τα μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο τα κεντρικά, αλλά και τα περιφερειακά, παίρνοντας το σχετικό πρόγραμμα από την προηγούμενη Κυβέρνηση και διευρύνοντάς το».

Κατήγγειλε δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για το «κατάπτυστο σποτ» που -ούτε λίγο ούτε πολύ- «υποστηρίζει ότι όλοι οι δημοσιογράφοι χρηματίζονται τάχα για να προβάλουν το κυβερνητικό έργο. Και αυτό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν κυβερνούσε, όπως αποδεικνύεται, παρακολουθούσε δημοσιογράφους, ήθελε να διορίζει διευθυντές εφημερίδων, διαπραγματευόταν τις πωλήσεις των καναλιών και έβαζε τους εκδότες από την πλαϊνή είσοδο στο Μαξίμου. Πάει πολύ να μας κουνάει τώρα και το δάχτυλο…», σημείωσε με νόημα.