Μπήκαν οι… μάσκες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας [φωτογραφίες]

Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση στην μετά «καραντίνας» εποχή με αποστάσεις και μάσκες, αλλά και με ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης-Επίκειται συνάντηση Μενδώνης-Μουριάδη για τις Καπναποθήκες

Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση στην μετά «καραντίνας» εποχή για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτική Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Κύριο χαρακτηριστικό οι μάσκες τις οποίες φορούσαν υποχρεωτικά οι δημοτικοί σύμβουλοι, με όλους να είναι παρόντες, πλην του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστου Ποτόλια, αλλά και οι αποστάσεις τις οποίες κρατούσαν τόσο χωροταξικά όσο και… πολιτικά, ελέω των πάγιων διαφωνιών των παρατάξεων.

Πάγια παρέμεινε και η χρονοβόρα διαδικασία της συζήτησης των θεμάτων πριν τις τοποθετήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίζουν μετά από διαφωνίες και μια ώρα συζήτηση ότι συμφωνούν οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται δια ζώσης στον εν λόγω χώρο, αν και υπάρχουν ακόμη 2 εναλλακτικές λύσεις οι οποίες δεν αποκλείστηκαν. Πάντως, μετά από κάποια ώρα οι… μάσκες έπεσαν, μιας και ορισμένοι και ορισμένες δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν «καθαρά» φορώντας τη μάσκα, μιας και δεν ακούγονταν.

Στο δια ταύτα της συνεδρίασης, κατά την έναρξή της ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης ενημέρωσε το Σώμα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων τις οποίες είχε στην Αθήνα με παράγοντες υπουργείων, ξεχωρίζοντας το ραντεβού το οποίο έκλεισε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 για το θέμα της αξιοποίησης των Καπναποθηκών της Καβάλας.