Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας προς πάσα κατεύθυνση μετά την τελική φάση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά

«Το λέμε και το κάνουμε πράξη» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, μετά την τελική φάση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Σε μια περίοδο όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, ο υπουργός διεμήνυσε, μέσω Twitter, ότι η «επιτυχής ολοκλήρωση των διακλαδικών επιχειρησιακών δραστηριοτήτων επιβεβαιώνει την ετοιμότητα και την αποτρεπτική δυνατότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Η άσκηση η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες αποτελεί μήνυμα προς την Τουρκία, καθώς διεξήχθη σε μια περιοχή την οποία η Άγκυρα επιχειρεί να σφετεριστεί.

Οι βολές με όπλα μάχης περιελάμβαναν εκτοξεύσεις Κατευθυνόμενων Βλημάτων από Μονάδες Επιφανείας και Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τορπίλης μάχης από υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας.

Τις βολές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 παρακολούθησαν από την φρεγάτα «Αιγαίον» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλούμης και ο αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

*Πηγή: protothema.gr