Μακάριος Λαζαρίδης: Απαλλάσσονται οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος για το 2019

«Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας», δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

Την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αποφάσισε η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προχωρά άμεσα η αναστολή εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020.

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν υπογραμμίσει την προτεραιότητα που δίνουν στον πρωτογενή τομέα.

Η απαλλαγή των -κατά κύριο επάγγελμα- αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019, δεδομένης της δύσκολης σημερινής συγκυρίας, ήταν επιβεβλημένη και δίκαιη.

Έτσι, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, αποφασίστηκε να ισχύσει και για φέτος η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσής τους, δίνοντάς τους μια ακόμα μεγάλη οικονομική ανάσα.

Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας».