Μακάριος: Με τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε “Νικολάου Μάρτη” τιμούμε τον σπουδαίο Μακεδόνα πολιτικό

Δήλωση ικανοποίησης του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση της «Εγνατία Οδός ΑΕ» να υιοθετήσει την πρότασή του

Τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου στην Εγνατία Οδό σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη» είχε ζητήσει στις 22 Ιουνίου 2020 ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Το σχετικό αίτημα, που -όπως υπογράμμιζε- έχει «έντονο συμβολισμό για την Καβάλα, αλλά και τη Μακεδονία μας γενικότερα», είχε υποβάλει ο κ. Λαζαρίδης με επιστολή του στον Πρόεδρο και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο αντίστοιχα, την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή.

Σήμερα, ο κ. Λαζαρίδης ανακοίνωσε πως το το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» αποφάσισε να υιοθετήσει την πρότασή του να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη» και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της “Εγνατία Οδός ΑΕ” να μετονομαστεί η σήραγγα Συμβόλου σε σήραγγα “Νικολάου Μάρτη”, κατόπιν του σχετικού αιτήματός μου.

Δέκα ημέρες μετά την επιστολή μου για το συγκεκριμένο θέμα προς τους κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, αντίστοιχα, που κοινοποιήθηκε μάλιστα στον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, το Δ.Σ. της “Εγνατία Οδός ΑΕ” συνεδρίασε και ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση για τη μετονομασία της σήραγγας.

Αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση τιμής του σπουδαίου Μακεδόνα πολιτικού, του σημαντικού ανθρώπου και συμπολίτη μας, Νικολάου Μάρτη, ως το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να πράξουμε γι’ αυτόν.

Πρόκειται για μια απόφαση με έντονο συμβολισμό για την περιοχή μας και ευρύτερα για τη Μακεδονία, δεδομένου ότι ο Νικόλαος Μάρτης συνέβαλε καταλυτικά και με όλες του τις δυνάμεις στη μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Αποκορύφωμα, η συγγραφή του έργου “Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας”, το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα μέλη του ΔΣ της “Εγνατία Οδός ΑΕ” για τη συγκεκριμένη απόφασή τους, για την οποία όλοι θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι».