ΚΚΕ Καβάλας: ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» [φωτογραφίες]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της πόλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη και πορεία στο κέντρο της Καβάλας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» το οποίο αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης εντός της τρέχουσας εβδομάδας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουλίου 2020 μέλη του ΚΚΕ Καβάλας.

Αφορμή για τις αντιδράσεις του ΚΚΕ, οι οποίες περιελάμβαναν και ενημερωτικές εξορμήσεις σε κάθε πόλη της χώρας, είναι το γεγονός ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο θα ορίζονται οι προϋποθέσεις εκείνες υπό τις οποίες οι αρχές θα μπορούν να θέτουν περιορισμούς ή να προβαίνουν στη διάλυση μιας πορείας. Παράλληλα, προβλέπονται ποινικές και αστικές ευθύνες σε όσους προκαλούν επεισόδια και στους οργανωτές συναθροίσεων.

Το ΚΚΕ Καβάλας κάνει λόγο για ένα «αντιδραστικό νομοσχέδιο» και απευθύνει «πλατύ κάλεσμα των εργαζομένων της Καβάλας για μαζική συμμετοχή» σε κάθε διαμαρτυρία ώστε να μην εφαρμοστεί, βάζοντας «ταφόπλακα» στο δικαίωμα διαμαρτυρίας.