Μακάριος Λαζαρίδης: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση της Κυβέρνησης να «κλείσει» συνοριακούς σταθμούς στη Βόρεια Ελλάδα

«Έχουμε να επιλύσουμε μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και στη μερική -έστω- διάσωση της τουριστικής χρονιάς. Δεν έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να καταφέρουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα και πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα το πετύχουμε».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρωινή 93.7» και τους δημοσιογράφους Ν. Γενικόπουλο και Θ. Θεοδωρίδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, από την αρχή της κρίσης, εμπιστεύτηκαν τους ειδικούς επιστήμονες. Αυτοί μας καθοδήγησαν και πετύχαμε το θετικό αποτέλεσμα να μην έχουμε αντίστοιχες τραγικές εικόνες με αυτές που είδαμε σε άλλες χώρες. Όταν στις αρχές Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το διάγγελμα με το οποίο άρχισε η χώρα να βγαίνει από το κλείσιμο (lockdown), ξεκαθάρισε ότι όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται καθημερινά. Αυτό συμβαίνει και τώρα, στα βόρεια σύνορά μας», σημείωσε, εξηγώντας το λόγο για τα κλειστά σύνορα στην Νυμφαία.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή, όπως είπε, «τόσο σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η  Ρουμανία, αλλά και στην εντός των συνόρων γειτονιά μας, δείχνουν πολύ επιβαρυμένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 21 χθεσινά νέα κρούσματα τα 15 είναι δίπλα μας, τα 10 στην Ξάνθη, τα 3 στην Δράμα και τα 2 στην Ροδόπη. Έχουμε υποχρέωση να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό. Αντιλαμβάνομαι πραγματικά τα σοβαρά προβλήματα των ξενοδόχων. Ζω μέσα και όχι έξω από την κοινωνία. Όμως, σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η δημόσια υγεία».

Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να κλείσει η Νυμφαία, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν σημαίνει ότι ο σταθμός αυτός θα μείνει κλειστός επ’ άπειρω. Αξιολογείται κάθε μέρα και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και το επιδημιολογικό φορτίο, λαμβάνονται και οι σχετικές αποφάσεις. Οι ειδικοί θα εισηγηθούν στον κ. Χαρδαλιά και αυτός στον Πρωθυπουργό ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και έχει και τον τελικό λόγο. Όπως τον εμπιστευτήκαμε στη διαχείριση των δύο κρίσεων, της πανδημίας και των ελληνοτουρκικών σχέσεων στον Έβρο, αυτό να κάνουμε και τώρα».

Παράλληλα, έκανε γνωστή την σκέψη που υπάρχει στην Κυβέρνηση να εγκατασταθούν ειδικά κλιμάκια στην Νυμφαία, ώστε να υπάρχει πιο ενδελεχής έλεγχος, όπως στον Προμαχώνα.