Στη Σχολή Ικάρων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος [φωτογραφίες]

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών

Στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 59 Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων 49 από την Ελλάδα (44 άνδρες, και 5 γυναίκες), 6 άνδρες από την Κύπρο, δύο άνδρες από την Ιορδανία, ένας άνδρας από το Μαυροβούνιο και μία γυναίκα από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Την ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.