Τοψίδης: Ως παράταξη δεν είμαστε αρνητικοί εκ των προτέρων όσον αφορά τις επενδύσεις

Για «αμνησία» και ψεύδη «υπό καθεστώς πανικού» κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Με γραπτή δήλωσή του τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 ο Χρήστος Μέτιος κατηγόρησε ευθέως την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης για την αδυναμία να «περάσει» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής ύψους 300 εκ. ευρώ [διαβάστε τη δήλωση εδώ].

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «χρέωσε» στην παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη «απόλυτη ταύτιση» με την παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα, μια ταύτιση που, όπως σημείωσε, «έφερε» την κωλυσιεργεία σε μια σημαντική επένδυση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Περιφέρειά μας.

Λίγες ώρες μετά, ο Χριστόδουλος Τοψίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση στη δήλωση του Χρήστου Μέτιου.

Ο Μέτιος ψεύδεται υπό καθεστώς πανικού! Φοβάται κάτι;

«Ο Περιφερειάρχης σε αμνησία μάλλον λόγω του πανικού του! Προσπαθεί για άλλη μια φορά να μπερδέψει την κοινωνία εμπλέκοντας κόμματα και προσπαθώντας εναγωνίως να οικειοποιηθεί́ επιτυχίες της κυβέρνησης! Ο ίδιος όμως γνωρίζει όπως και όλη η κοινωνία πως το μονό που έχει να επιδείξει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ είναι ανικανότητα και αδιαφορία.

Η κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το έχει εμπεδώσει πλέον!

Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι ο δικός του περιφερειακός σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είναι αυτός που έθεσε πριν την ψήφιση του θέματος επιπλέον ζητήματα και απαιτήσεις για την υλοποίηση της επένδυσης, ισχυριζόμενος κινδύνους, που κανένας περιφερειακός σύμβουλος, καμιάς παράταξης δεν είχε θέσει! Εν συνέχεια εξαιτίας παραλείψεων του δικού του περιφερειακού συμβούλου και Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπήρξε ανάγκη ανάκλησης της πρώτης απόφασης. Κατόπιν απαξιώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο (για λόγους που μονό ο ίδιος γνωρίζει) ταλαιπωρεί μια εταιρία για μια επένδυση, αρνούμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον σεβασμό που οφείλει όχι μόνο στα άτομα αλλά και στους πολίτες που εκπροσωπούν θεσμικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ας αφήσει κατά μέρος τις αναλήθειες που κουραστικά διατυπώνει και τις χωρίς βάση αναφορές και ας αντιληφθεί, έστω και για μία φορά, το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και ας λειτουργήσει με σοβαρότητα.

Εμείς ως παράταξη δεν είμαστε αρνητικοί εκ των προτέρων όσον αφορά τις επενδύσεις. Αυτός τι φοβάται και δεν συγκαλεί το ΠΣ σε συνεδρίαση όπως του ζήτησε η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβουλών;

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης που Περιφερειάρχης δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες και το επίπεδο της θέσης του. Δυστυχώς αυτή την κατάντια τη συνειδητοποιούν και πολλοί που τον υποστήριξαν. Μονό έτσι μπορεί να ερμηνευθεί και ο πανικός του».