ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τον έναν χρόνο Κυβέρνησης Μητσοτάκη: Καμιά υπόσχεση δεν υλοποιήθηκε!

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος αποδομεί το κυβερνητικό έργο και δεν παραλείπει να «καρφώσει» τον Μακάριο Λαζαρίδη

7Ιουλίου 2019. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 39,85% και 158 έδρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός της χώρας. Έναν χρόνο μετά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, καμία υπόσχεση που δόθηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό δεν υλοποιήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «υφαρπαγή της ψήφου» των πολιτών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποδομεί σε 10 σημεία το κυβερνητικό έργο.

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν παραλείπει να ρίξει και «καρφιά» κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη, υπογραμμίζοντας ειρωνικά ότι τουλάχιστον «τοποθετήθηκε ΑΤΜ στη Νικήσιανη και άλλαξε το όνομα της σήραγγας του Συμβόλου Όρους».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού και παρουσιάζονται ως σωτήρες από τα ΜΜΕ που εξαγοράζουν με τα χρήματα του ελληνικού λαού…

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στο προεκλογικό της πρόγραμμα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν υποσχέσεις με βάση τις οποίες ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό. Υποσχέθηκαν:

  1. Πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας για όλους. Σήμερα η ανεργία καλπάζει.
  2. Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις. Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της ΝΔ έχουμε ύφεση και καμία νέα επένδυση.
  3. Ασφάλεια για όλους. Ένα χρόνο τώρα η καταστολή στις γειτονιές και στις πλατείες είναι καθημερινό φαινόμενο.
  4. Λιγότερους φόρους και μεγαλύτερο εισόδημα. Οι φόροι δεν μειώθηκαν και το εισόδημα κατακρημνίστηκε, ιδιαίτερα στην περιφέρειά μας, όπου έχουμε την μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος τη χρονιά της διακυβέρνησης της ΝΔ.
  5. Φύλαξη συνόρων και αντιμετώπιση προσφυγικού. Συμφώνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη χώρα μας έχουν εισέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2020 περισσότεροι από 10.300 άνθρωποι ενώ κατά το ίδιο διάστημα σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης έχουν χάσει τη ζωή τους, στην προσπάθεια να φτάσουν στη Ελλάδα, 42 άνθρωποι.
  6. Σύγχρονα Δημόσια Σχολεία και Πανεπιστήμια που προετοιμάζουν τα παιδιά μας για το αύριο. Η παιδεία κατά το διάστημα αυτό γύρισε πολλά χρόνια πίσω.
  7. Ποιοτική Δημόσια Υγεία. Ξηλώνουν κομμάτι κομμάτι το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτών παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τα χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
  8. Επένδυση στους νέους. Οι νέοι πληρώνουν το μάρμαρο των λανθασμένων επιλογών και της αντεργατικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
  9. Αναγέννηση της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας. Αντί για αναγέννηση έχουμε την ολοκληρωτική καταστροφή τους.
  10. Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Το νομοσχέδιο που έφερε η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίστηκε από όλους τους φορείς ως «Περιβαλλοντοκτόνο» γεγονός το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά.

Καμία από τις παραπάνω υποσχέσεις αλλά και συνολικά απ’ όσα υποσχέθηκε με το πρόγραμμά της, η Νέα Δημοκρατία, δεν υλοποιήθηκαν. Με αυτές τις υποσχέσεις υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού και σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες από τα ΜΜΕ, τα οποία είχαν φροντίσει να εξαγοράσουν με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Σε τοπικό επίπεδο παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν κατά τις συναντήσεις τους με φορείς αλλά και μέσω επικοινωνιακών τρικ, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να παρουσιάζουν ως δικά τους, τα έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να βολεύουν ως μετακλητούς φίλους και συγγενείς και να επιρρίπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες για τα τραγικά κυβερνητικά κενά τους.

Για να μην είμαστε άδικοι, είχαν και επιτυχίες. Τοποθετήθηκε ΑΤΜ στη Νικήσιανη και άλλαξε το όνομα της Σήραγγας του Συμβόλου Όρους».