Λαϊκή Συσπείρωση: Να καταδικάσει ο Δήμος Καβάλας τον αντιδημοκρατικό Νόμο για τις διαδηλώσεις

Σχετική πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Ποτόλιας - «Οι αγώνες δεν μπαίνουν στον γύψο»!

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που ακολούθησε τη σύγκρουση σε υψηλούς τόνους κατά τη συζήτηση, επί της αρχής «υπερ» ψήφισαν 187 βουλευτές και «κατά» 101, σε σύνολο 288 ψηφισάντων.

Με το ΚΚΕ να έχει εξ αρχής συνταχθεί κατά του νέου αυτού Νόμου, η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη του Δήμου Καβάλας που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα ζητά από τον Δήμο Καβάλας να πάρει θέση και να καταδικάσει την απαγόρευση, ουσιαστικά, των δημόσιων συναθροίσεων.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Καβάλας και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης καταθέτει ένα σχέδιο ψηφίσματος κατά του νέου Νόμου και ζητά αυτό να ψηφιστεί από το Σώμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης ψηφίσματος Ποτόλια για τον νέο Νόμο για τις διαδηλώσεις.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο…

«Η κυβέρνηση με τον Νόμο για τις διαδηλώσεις που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα, δυνάμωσε την καταστολή. Ουσιαστικά ο νόμος αυτός στοχεύει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Ένας νόμος που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχει το νομοσχέδιο έρχονται να συμπληρώσουν το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Ο νόμος επιδιώκει να συκοφαντήσει τους αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις κτλ.

Είναι άκρως απαραίτητο οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία να συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και των οικογενειών τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια.

Οι εμπνευστές του Νόμου να γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω! Θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο.

Καταδικάζουμε τον Νόμο για τις διαδηλώσεις!

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο»!