ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Κάναμε προτάσεις, αλλά η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν μας άκουσε…

Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος καταθέτει συμπεράσματα αλλά και προβληματισμούς στον απόηχο της συνάντησης Σπίρτζη-Νοτοπούλου στην Καβάλα

Οι τομεάρχες Εσωτερικών και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και Κατερίνα Νοτοπούλου αντίστοιχα πραγματοποίησαν διήμερη περιοδεία σε Καβάλα και Θάσο την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Με αφορμή την επίσκεψη των δύο στελεχών του κόμματος στην περιοχή και των επαφών που είχαν εδώ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το διήμερο συσκέψεων και συζητήσεων, με αφορμή την περιοδεία της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Χρήστου Σπίρτζη στην Π.Ε. Καβάλας ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θάσο, με την εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό. Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, με εκπροσώπους εργαζομένων του Δήμου Καβάλας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού και του επισιτισμού στην Καβάλα.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι ο χώρος του τουρισμού περνάει βαθιά κρίση. Αυτό το γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν. Περιμέναμε όμως από την κυβέρνηση να ακούσει τις προτάσεις μας –οι οποίες προέκυψαν από συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς– και να ενισχύσει τον κλάδο ώστε να σωθεί το φετινό καλοκαίρι. Δυστυχώς η κυβέρνηση, όχι απλά δεν άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ολοκληρωμένη πρόταση για εμπροσθοβαρή μέτρα σύμφωνα  το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι αλλά με μια σειρά λανθασμένων κινήσεων άφησε απροστάτευτους τους ανθρώπους του τουρισμού. Θα επιμείνουμε να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με συγκεκριμένες προτάσεις, έτοιμοι να συνεργαστούμε για το καλό του τουρισμού της Καβάλας, του Νέστου, του Παγγαίου, της Θάσου.

Θα επιμείνουμε στην πρότασή μας για ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, με στόχο 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας να μετακινηθούν φέτος δωρεάν και να έχουν πενθήμερη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, με το κόστος να καλύπτεται από το κράτος.

Στο κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την απένταξη αναπτυξιακών έργων των δήμων εξαιτίας της αντικατάστασης του επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων της χώρας, προγράμματος Φιλόδημος Ι & ΙΙ με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Αμφότεροι οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησαν σαφές σε όλες τις συναντήσεις τους ότι θα μεταφέρουν όλες τις ενστάσεις των φορέων, τα αιτήματά τους, τις φωνές των εργαζομένων και ότι θα στηρίξουν κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα αναληφθεί τους επόμενους μήνες, τόσο πολιτικά όσο και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο.

Ελπίζουμε, έστω και αργά, η κυβέρνηση να ακούσει την ολοένα και ποιο έντονη ανησυχία των πολιτών και του επαγγελματικού κόσμου καθώς και του κόσμου του τουρισμού της περιοχής μας και να αλλάξει την αποτυχημένη συνταγή που ακολούθησε και ακολουθεί στην οικονομική της πολιτική τόσο από την έναρξη ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας όσο και κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού που οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερο υφεσιακό τούνελ».