Μακάριος Λαζαρίδης: Η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος θα μεταφερθεί στο χώρο του παλαιού Απεντομωτηρίου

Απάντηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, που συζητιέται ευρέως το τελευταίο διάστημα

«Η 2η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), όχι μόνο δεν φεύγει από την Καβάλα, αλλά μεταφέρεται στο φυσικό της χώρο, τη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα και συγκεκριμένα στο χώρο του παλαιού Απεντομωτηρίου». Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Λαζαρίδης εδώ και μήνες με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τις οποίες δρομολογήθηκε η συγκεκριμένη λύση, ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει και το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) αναφορικά με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, προκειμένου να στεγαστούν το Λιμεναρχείο και η Περιφέρεια Λιμενικού Σώματος.

Απώτερος στόχος είναι η αξιοποίηση των χώρων – κτισμάτων που υπάρχουν στη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», ώστε όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (Λιμεναρχείο, Περιφέρεια Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος, Κτίριο Διαβατηριακού Ελέγχου και Οργανισμός Λιμένος Καβάλας) να μεταφερθούν εκεί.

Σήμερα, το κτίριο του παλαιού Απεντομωτηρίου λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για υλικά και τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στις συντηρήσεις και, με τις απαραίτητες εργασίες, θεωρείται εφικτή η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, ικανοποιώντας τις ανάγκες των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, πάντα εντός των πλαισίων των υπαρχουσών δημοσιονομικών δυνατοτήτων.