Συμφωνεί και ο Καράογλου στο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης στο Δήμο Θάσου και συνάντηση με το Δήμαρχου του νησιού Λευτέρη Κυριακίδη

Το νησί της Θάσου και το Δημαρχείο της Θάσου επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Γ. Καράογλου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δήμαρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη, τέθηκαν εκ μέρους του Δημάρχου ζητήματα που απασχολούν το νησί της Θάσου.

Ειδικότερα τέθηκε το επίκαιρο θέμα της διέλευσης επισκεπτών – τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη με ανάλογές προϋποθέσεις που ισχύουν για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, και πάντα με τη διασφάλιση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την άποψη ότι είναι κομβικό ζήτημα η διέλευσης επισκεπτών – τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ κρατικών υπηρεσιών, της Περιφέρειας ΑΜΘ και των Δήμων της περιοχής προκριμένου να είναι δυνατή η διέλευση με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία της Δημόσιας Υγείας.