Νομαρχιακές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας-Δράμας: Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι ενιαία και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται

Κοινή ανακοίνωση των Νομαρχιακών της Ανατολικής Μακεδονίας με αφορμή τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης

Nα μην επιλέξει το διαχωρισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ και να την αντιμετωπίσει ως ενιαίο σύνολο, καλούν την κυβέρνηση οι Νομαρχιακές Επιτροπές Καβάλας και Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή τη λειτουργία της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, οι Νομαρχιακές επιτροπές της Ανατολικής Μακεδονίας επισημαίνουν ότι όλη η ΑΜΘ έχει ανάγκη από ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο και καλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της αλλά και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ να πάρει θέσει στο ζήτημα.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Δράμας

«Σε μια Περιφέρεια που είναι στις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της ΕΕ, η κυβέρνηση επιλέγει το διαχωρισμό»

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρόταση του πρωθυπουργού προχώρησε στη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, διαχωρίζοντας έτσι την Περιφέρεια ΑΜΘ και απομονώνοντας την Ανατολική Μακεδονία.
Σε μια περιφέρεια που η ενδοπεριφερειακή συνοχή είναι ζητούμενο, που υπάρχουν τεράστιες ανισότητες στο εσωτερικό της, που είναι στις τελευταίες θέσεις των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που έχει την μεγαλύτερη μείωση στο ΑΕΠ σε όλη τη χώρα λόγω της ύφεσης, η κυβέρνηση επιλέγει τον διαχωρισμό.
Σίγουρα η ΑΜΘ έχει ανάγκη από ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο, το έργο όμως της διάσπασης της περιφέρειας το έχουμε ξαναδεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές με καταστροφικά αποτελέσματα κυρίως για την Ανατολική Μακεδονία. Δυστυχώς οι ενδείξεις που είχαμε το τελευταίο διάστημα για μεθοδευμένη υποβάθμιση της περιοχής μας γίνονται πλέον αποδείξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ενιαία την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το λόγο αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το έργο της επιτροπής να την αφορά συνολικά.
Ως εκ τούτου, καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ανατολικής Μακεδονίας να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.
Επίσης με πραγματικό ενδιαφέρον αναμένουμε την άποψη του Περιφερειάρχη, αλλά και όλων των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Είναι ανάγκη να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος όλων των φορέων και των πολιτών στην Ανατολική Μακεδονία για να αποφασίσουμε το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και να αντιδράσουμε στις μεθοδεύσεις που μας εξωθούν στο περιθώριο, πριν είναι αργά».