Θέμης Καλπακίδης: Απαξιώνεται ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, υποβαθμίζεται ο πρώην Δήμος Φιλίππων

Σκληρή δήλωση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κατά της διοίκησης του Δήμου Καβάλας με αφορμή τις εκδηλώσεις του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που γίνονται στο Φρούριο

Δριμύτατη κριτική ασκεί στο Δήμο Καβάλας ο Θέμης Καλπακίδης σε ότι αφορά την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι υποβαθμίζει το χώρο με αφορμή το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του οποίου οι δράσεις γίνονται στο Κάστρο της Παναγίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Καλπακίδη ο εμβληματικός χώρος των Φιλίππων απαξιώνεται και παράλληλα υποβαθμίζεται και ο ίδιος ο πρώην δήμος Φιλίππων.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου της Καβάλας της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης

«Από κυρίαρχο το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, έχει μεταβληθεί σε έναν ακόμη χώρο θεαμάτων μεταξύ πολλών»

«Στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού (Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός ), που αφορά εμβληματικούς Αρχαιολογικούς χώρους ανά την Επικράτεια, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το κάστρο στην Παναγία της Καβάλας! Ένα ακόμη βήμα υποβάθμισης της μοναδικότητας του Φεστιβάλ Φιλίππων! Γιατί άραγε, ως πιο εμβληματικό ή μήπως ποιο αρχαιολογικό; Η απαξίωση του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ενταγμένου ως προστατευόμενου μνημείου στην UNESCO δεν έχει προηγούμενο. Με το πρόσχημα του ανοίγματος της πόλης της Καβάλας στο Φεστιβάλ, εδώ και χρόνια σταθερά μεταβάλλεται το ισοζύγιο. Από κυρίαρχο το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, έχει μεταβληθεί σε έναν ακόμη χώρο θεαμάτων μεταξύ πολλών!

Η υποβάθμιση του πρώην δήμου Φιλίππων συνεχίζεται και εντείνεται! Πληθώρα εκδηλώσεων την ίδια μέρα, άπλωμα του Cosmopolis με διάφορα ονόματα ατελείωτους μήνες, όλα οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, την αποδυνάμωση του Φεστιβάλ Φιλίππων! Του κυρίαρχου πολιτιστικού γεγονότος του καλοκαιριού στην περιοχή, όχι απλά στο Δήμο.

Επέλεξαν από τον Δήμο Καβάλας να αναδείξουν την αρχιτεκτονική του κάστρου και όχι τον χώρο των Φιλίππων και το φως του πολιτισμού που εκπέμπει».