Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Ελληνικός Στρατός ΔΕΝ πρόκειται να αγοράσει εξοπλισμό τουρκικής κατασκευής

Κατηγορηματική διάψευση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «ειδήσεων» που είδαν το φως της δημοσιότητας με επίκληση στη Δεοντολογία αλλά και στον... Ποινικό Κώδικα!

OΕλληνικός Στρατός δεν προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνοντας λόγο για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «στοχευμένες διαρροές» από ξένα και ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι οι ενημερωτικές ιστοσελίδες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές προτού αναπαράξουν ειδήσεις που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή τεκμηριωθεί, κάνοντας επίκληση στην τήρηση της Δεοντολογίας, ενώ τονίζει ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Παναγιωτόπουλου.

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαψεύδονται κατηγορηματικά διαρροές φημών και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας προβάλλοντας δήθεν ότι ο Ελληνικός Στρατός προτίθεται να προμηθευτεί τηλεκατευθυνόμενα ή μη επανδρωμένα εναέρια μέσα τουρκικής κατασκευής. Από τα τέλη Μαΐου γίνονται στοχευμένες διαρροές σε ξένα και σε ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται ή να τεκμηριώνονται με στοιχεία.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, θα πρέπει να επιβεβαιώνονται πολύ προσεκτικά πριν αναπαραχθούν στο εσωτερικό. Αυτό επιτάσσουν οι στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ιδίως όταν πρόκειται για ευαίσθητα θέματα που ανάγονται στο πεδίο της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αντιμετώπιση φαινομένων διασποράς ψευδών ειδήσεων και επηρεασμού της κοινής γνώμης, συμφώνως προς το Άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικος και του Ν. 4619/19».