ΚΙΝΑΛ: Η Καβάλα πρέπει να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής και οικονομικά ενεργή

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και οι «σπόντες» για την τακτική της κεντρικής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ

Ανακοίνωση με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Καβάλα εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής, συνιστώντας ψυχραιμία και ζητώντας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η τακτική της κεντρικής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ δεν αποδείχτηκε αποτελεσματική.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Δυστυχώς, η Καβάλα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες για έναν αρνητικό και απόλυτα ανησυχητικό λόγο. Το γεγονός των πολλών κρουσμάτων σε βιομηχανία κρεάτων στην περιοχή μας, όπως ήταν λογικό, έχει σημάνει συναγερμό.

Ωστόσο, ο πανικός, ο φόβος και η παραπληροφόρηση είναι κακοί σύμβουλοι για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Η υγειονομική ασφάλεια όλων μας, η σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και ο μη στιγματισμός τόσο αυτών όσο και ολόκληρης της πόλης, συνιστά αναγκαία την έγκυρη ενημέρωση και τη λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων ανάσχεσης της διασποράς.

Κατόπιν των ανωτέρω, πρέπει, άμεσα:

  1. Να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από έναν αρμόδιο φορέα για τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που εξετάστηκαν, όσων ακόμα εξετάστηκαν στα πλαίσια των ιχνηλατήσεων και φυσικά για τον ακριβή αριθμό των θετικών τεστ που προέκυψαν. Είναι απαράδεκτο να μην έχουμε σαφή εικόνα, ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες
  2. Να διενεργηθούν δειγματοληπτικά και στοχευμένα τεστ από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, ώστε να μπορούν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της διασποράς, πριν είναι πολύ αργά

Η έως τώρα τακτική της κεντρικής ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ ή της ενημέρωσης μέσω αποσπασματικών δηλώσεων των τοπικών φορέων καθιστά προβληματική και ελλιπή την ενημέρωση των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο αλαλούμ που προκλήθηκε σχετικά με το αν θα διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε όποιον κάτοικο της Π.Ε. Καβάλας το επιθυμεί.

Η Καβάλα πρέπει να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής και οικονομικά ενεργή πόλη.

Δεν υπάρχει χρόνος για λάθη και πειραματισμούς.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά έχουμε αποδείξει πως αν όλοι φερθούμε υπεύθυνα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.