«Μπουρδολογίας» το ανάγνωσμα. Κόντρα με αγοραίες εκφράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Ένταση επί προσωπικού μεταξύ Γιώργου Γραμμένου και Δημήτρη Βογιατζή για τα «μάτια» της ατομικής ευθύνης

Επί σχεδόν μιάμιση ώρα οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεταν θέματα προ ημερησίας διάταξης προς τη Διοίκηση του Δήμου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020.

Η «μακρά» αυτή διαδικασία προκάλεσε εκνευρισμό και στηλιτεύτηκε έντονα από τον Κώστα Κουνάκο ο οποίος επεσήμανε σε υψηλούς τόνους ότι δεν μπορεί «να λέει ο καθένας ό,τι του κατέβει στο κεφάλι» και πρότεινε οι ερωτήσεις να κατατίθενται γραπτώς και να απαντώνται αρμοδίως έτσι ώστε «να μην ευτελίζεται η διαδικασία των συνεδριάσεων».

Ωστόσο, το θερμόμετρο ανέβηκε ακόμη περισσότερο όταν τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γραμμένος. Ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανάσας» αναφέρθηκε σε «επικεφαλής παρατάξεων, επικεφαλής των… εαυτών τους» οι οποίοι λένε «μπουρδολογίες» όταν, για παράδειγμα, επικαλούνται την ατομική ευθύνη σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, φωτογραφίζοντας προφανώς τον Δημήτρη Βογιατζή [Ελληνική Αυγή για την Καβάλα].




Ο κ. Βογιατζής αντέδρασε έντονα και αντιπαρατέθηκε «ζωντανά» με τον κ. Γραμμένο, ζητώντας του να πάρει πίσω την έκφραση αρχικά και επιστρέφοντάς τη σε δεύτερο χρόνο. «Μπουρδολόγος είσαι εσύ, οικονομολόγε της πλάκας», είπε μεταξύ άλλων. «Άσε μας από δω ρε που μιλάς κιόλας», «δεν ντρέπεσαι», «εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι», «μπούρδες είναι αυτά που λες εσύ»… είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν.

Από την αναφορά Γραμμένου σε «μπουρδολόγους» ενοχλήθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας ο οποίος είπε πως «είναι γνωστό το ύφος του πρώην προέδρου», ωστόσο όταν ο κ. Γραμμένος διευκρίνισε ότι δεν αναφέρονταν σε αυτόν, ο κ. Ποτόλιας πήρε πίσω την επισήμανσή του.