Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση: Συντριβή για το μπλοκ Τοψίδη-ΣΥΡΙΖΑ

Η διοικούσα παράταξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ «αδειάζει» την αντιπολίτευση με αφορμή το θέμα ορισμού μελών για το ΔΣ της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ με... έγγραφο

ΗΝέα Περιφερειακή Αναγέννηση, η παράταξη με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστο Μέτιο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, δίνοντας και στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που αποτελεί την κοινή, γραπτή πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον ορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ.

Η παράταξη Μέτιου «επιτίθεται» εκ νέου στην Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη και στην Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα, καταγγέλλοντας για ακόμη μία φορά πλήρη ταύτιση των δύο και διαβεβαιώνοντας ότι η ομαλότητα στην αναπτυξιακή εταιρία της Περιφέρειας «θα επιστρέψει».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης με τη φωτογραφία που τη συνοδεύει. «Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής 21/8/2020 γίναμε μάρτυρες της τελευταίας παράστασης Τοψίδη – ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τοψίδης, εδώ και μήνες, λυσσαλέα προσπαθούσε να πάρει στα χέρια του την ΔΕΣΜΟΣ. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να ελέγξει το ΔΣ της εταιρείας βρήκε δεκανίκι την παράταξη που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει ταυτιστεί μαζί της, την παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δυστυχώς για αυτόν, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινή τους πρόταση καταψηφίστηκε.

Ο κ. Τοψίδης έπαιξε κυριολεκτικά τα ρέστα του και έχασε. Δεν έχασε απλά μία ψηφοφορία. Αποκαλύφθηκε ποιος πραγματικά είναι. Δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί από κανέναν. Ο πολιτικός αμοραλισμός και τυχοδιωκτισμός του δεν επιδέχεται κανέναν αντίλογο, γεγονός για το οποίο ποτέ δεν αμφιβάλλαμε.

Εδώ και μήνες, Τοψίδης και ΣΥΡΙΖΑ συντεταγμένα κατεβάζουν κοινές προτάσεις και ψηφίζουν μαζί ακόμη και θέματα στα οποία δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος. Σίγουρα όμως υπάρχουν αφανείς.

Γιατί τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς για την τελευταία, αποτυχημένη απόπειρα τους;;

Υπάρχει άραγε αντάλλαγμα για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο την οδήγησε να προσπαθήσει να παραδώσει αυτό το σοβαρότατο εργαλείο (ΔΕΣΜΟΣ) στα χέρια του κ. Τοψίδη και της παρέας του;;; Οι ανακοινώσεις περί διαφορών μεταξύ τους και άλλα τινά δεν πείθουν ούτε τον, κατά τα λοιπά συμπαθή, συγγραφέα τους κ. Κατσιμίγα. Η πολιτική συναλλαγή-διαπλοκή μεταξύ τους παρουσιάστηκε με πανηγυρικό τρόπο και έκανε εξίσου εντυπωσιακό κρότο με τη συντριβή της.

Η πολιτική κατάρρευση του κ. Τοψίδη και της κίνησης που δημιούργησε, παρασύροντας αρκετούς, έχει δρομολογηθεί. Είναι ολοφάνερο και δεδομένο.

Ολοφάνερο και δεδομένο είναι και το ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του ή ακόμη και από φωτογραφίες αρχείου.

Σύντομα η ομαλότητα θα επιστρέψει στην εταιρία και η επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρη και ασφαλής για το ρόλο που θα παίξει η ΔΕΣΜΟΣ.