Τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό ομόλογό του

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας διεμήνυσε μεταξύ άλλων στον Ben Wallace ότι αν δεν αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν πρόκειται να ανοίξει ο διάλογος με την Τουρκία

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 με τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς μας έχουμε ετοιμότητα για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφ’ όσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Βρετανός ΥΠΑΜ ανέφερε ότι κατανοεί τις ανησυχίες της χώρας μας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι θα καταβάλει και από πλευράς του προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου και αποδέχθηκε πρόσκληση να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας στο προσεχές διάστημα.